Acasa Sport-AutoAuto Ce maşini conduc judecătorii din România

Ce maşini conduc judecătorii din România

scris de Doru Dragomir
478 Afisari

Volkswagen conduce detasat in topul masinilor preferate de cei mai importanti judecatori ai Romaniei. Din cei 41 de presedinti ai tribunalelor judetene, opt detin si un automobil Volkswagen, pe langa alte masini. Urmeaza Opel, Toyota si Dacia (cu cate patru masini aflate in posesia judecatorilor).

Econtext va prezinta un top al masinilor detinute de cei mai influenti judecatori din Romania. Mai precis, de catre presedintii tribunalelor din fiecare judet. Poate parea suprinzator, dar acesti magistrati nu au masini de ultima ora. Cel putin, dupa cum reiese din declaratiile acestora. Cea mai scumpa masina este un Jaguar XF, care avea un pret de pornire de circa 40.000 de euro. Acest automobil apartine lui Adrian Toporascu, presedintele Tribunalului Botosani. In afara acesteia, Toporascu mai detine si o Toyota Avensis.

In rest, preponderent masini obisnuite, de 12.000 – 15.000 de euro. Iar la ce salarii au acesti judecatori ne-am fi asteptat la bolizi pe masura. Reamintim, media salariala la nivelul presedintilor de tribunale este de peste 9.000 de lei pe luna!  Cu cateva exceptii, regasim autoturisme de valoare medie. In unele cazuri sunt si modele ieftine, dar celebre, gen Dacia 1300 sau Dacia 1310.

Dar sa o luam numeric. Econtext a realizat topul in functie de numarul masinilor si nu dupa valoarea lor, fapt extrem de greu de realizat, deoarece lipsesc date esentiale in multe cazuri. Astfel, pe primul loc, cu patru automobile detinute, se afla Luminita Ninu Cristiu, presedintele Tribunalului Teleorman. Ea are patru masini: Cielo, Skoda, Peugeot, Mitsubishi.

Totusi, nu sunt precizate si modelele exacte. Pe locul doi se afla Sonia Deaconescu, sefa Tribunalului Mures, cu o Dacia 1300, un Audi si o Toyota Aygo. Urmeaza 10 presedinti de tribunale care au cate doua autovehicule. De asemenea, opt magistrati nu au nici o masina. Dar iata ce masini detin presedintii tribunalelor din Romania:

1 comentariu

urbos 29-12-2011 - 13:30

Daca dai click pe tabelul de jos te duce undeva unde in poza articolului e un Rolls. Ziarist Jmecher ma, Jmecher, pute pamantul imprejur de atata meserie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS