Acasa Sport-AutoAuto Ce maşini deţin politicienii de vază ai României

Ce maşini deţin politicienii de vază ai României

scris de Doru Dragomir
15 afisari

Masinile par sa fie apanajul favorit al politicienilor, multi dintre acestia preferand sa conduca autoturisme considerate mult peste medie. Sau sa aiba mai multe.

In analiza curenta, dorim sa ne ocupam de alta breasla renumita: cea a politicienilor. Mai ales ca in aceste zile avem parte de o viata politica extrem de agitata, cu multe framantari sociale, dar si cu decizii capitale pentru unii politicieni. Si urmarim sa prezentam cate si ce masini detin politicienii de vaza ai Romaniei. Nu este prima oara cand Econtext ia in vizor tagma politicienilor.

Am selectat 20 dintre acestia, 9 din coalitia de guvernare, 9 din opozitie si inca doi neafiliati. In plus, am pastrat o proportie intre partidele din ambele tabere, indiferent de configuratia lor din Parlament.

Cei douazeci de oameni politici sunt: Vasile Blaga, Elena Udrea, Emil Boc, Roberta Anastase (PDL), Attila Verestoy, Marko Bela, Kelemen Hunor, Laszlo Borbely (UDMR), Gabriel Oprea (UNPR), Victor Ponta, Adrian Nastase, Marian Vanghelie, Miron Mitrea (PSD), Calin Popescu Tariceanu, Varujan Vosganian, Crin Antonescu, Relu Fenechiu (PNL), Dan Voiculescu (PC). In afara acestora, i-am adaugat si pe Traian Basescu si Sorin Oprescu.

Liberalii, in top

Impreuna, cei 20 de oameni politici au 31 de masini. Dintre acestia, cele mai multe masini le detine fostul premier Calin Popescu Tariceanu. El are sase autoturisme (3 Citroen-uri, un Fiat, un Aro M461 si o Lancia). In plus, el are si o motocicleta Triumph, dar pe aceasta nu am inclus-o in clasament, focalizandu-ne doar pe masini. Urmatoarele patru pozitii sunt ocupate de politicieni care au cate trei masini: Attila Verestoy (UDMR), Miron Mitrea (PSD), Crin Antonescu (PNL) si Relu Fenechiu (PNL).

Trei din primele cinci pozitii sunt ocupate de liberali. De altfel, liberalii au cele mai multe masini din top: 12.

De asemenea, Sorin Oprescu a declarat ca nu mai are faimosul sau BMW de 80.000 de euro. In plus, cativa politicieni nu detin nici o masina (4 lideri politici), dar folosesc, cu siguranta, masinile de serviciu. La marci, politicienii prefera Mercedes-urile (5), BMW (4), Mitsubishi si Citroen (cate 3), etc. Dar iata ce masni are fiecare dintre cei mai renumiti politicieni din Romania:


4 comentarii

ionion 01-02-2012 - 03:45

KRIN ANTONOV LIPOVEANUL??? Asta are lotca, navod si alte scule. Da acu pecuieste fraieri ca Sobru pentru voturi

Gabriel 01-02-2012 - 13:41

Poveste pentru fata mea de 8 luni, deja cu datorii de 5000 Eur:

Pe vremuri, oamenii , constituindu-se in state, aveau mijloace de productie, care impreuna cu bogatiile naturale si munca, le asigurau cele necesare traiului . Dupa o vreme, unii dintre oameni, cei mai imorali, impreuna cu cei alesi de oameni ca sa-i conduca, au facut de asa natura incat mijloacele de productie sa revina primilor. Atunci, de unde sa mai traiasca ceilalti oameni ? Si atunci, primii i-au imprumutat pe cei din urma pentru salvarea oamenilor. Adica imbogatii au imprumutat statele pentru ca acestea sa asigure un minim climat social. Acum, ia vezi tu, cine e vinovat de fapt, cine trebuie sa plateasca datoriile ?
Si probabil ai sa ma intrebi de ce oamenii ii tot aleg pe aceiasi in functii de conducere : pentru ca in sinea ei, natura umana e viciata de lacomie si egoism, si oamenii nu se indigneaza ci devin invidiosi, vor si ei sa ajunga intre imbogatiti sau intre politicieni. E, si nu ajung, dar visul imbogatirii prin furt peste noapte bantuie imoralitatea umana. Daca aici mai suprapunem si propaganda mass-media detinuta de bogati, spirala tacerii si deziteresul….iata explicatia pe scurt. Si asta doar pana la aparitia globalizarii….acolo tot lacomie si egoism, dar la alt nivel…..e mult de spus….UE este o globalizare mai mica, fara de care Germania si Franta nu deveneau state suzerane economic, in fata marii globalizari impuse de anglo-americani…asa ca si-au creat feuda lor….Iar Romania este un stat vasal economic in aceasta mica globalizare, de unde nu se va dezvolta in veci !

Viorica Ianc 02-02-2012 - 06:42

Tariceanu in fotografie ?
Mi se pare ca are genunchiul drept desi indoit, mai lung decat stangul. In rest
mandrii prolete !

BULA 02-02-2012 - 08:04

Asa l-a facut ma-sa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult