Acasa Sport-AutoAuto Ce spune Înalta Curte despre taxa de poluare

Ce spune Înalta Curte despre taxa de poluare

scris de D.P.
6 afisari

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, prin admiterea unui recurs în interesul legii, că acţiunile privind obligarea înmatriculării autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene fără plata taxei de poluare sunt admisibile, se arată într-un comunicat postat pe site-ul ÎCCJ.

Taxa de poluare este ilegala

Ce spune Înalta Curte despre taxa de poluare

‘Acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului, prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene fără plata taxei de poluare prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art. 7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 este admisibilă’, potrivit deciziei din 14 noiembrie a Completului ÎCCJ competent să judece recursuri în interesul legii.
Totuşi, prin această decizie, prevederea din Codul de procedură fiscală nu se aplică în cazul cererilor de restituire a taxei de poluare întemeiate pe dispoziţiile art. 117 alin. 1 lit. d din acelaşi cod, precizează ÎCCJ. Potrivit legii, deciziile date de ÎCCJ în recursurile în interesul legii sunt obligatorii, în acţiunile promovate în instanţă, magistraţii urmând să dea soluţii în direcţia hotărârii ÎCCJ. Recursul în interesul legii privind taxa de poluare a fost formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult