Acasa Sport-AutoAuto Ce trebuie să știi dacă pleci cu mașina în Grecia

Ce trebuie să știi dacă pleci cu mașina în Grecia

scris de Misu Andrei
114 Afisari

În general, regulile de circulație din Grecia sunt la fel ca și cele din România. Chiar și cuantumul amenzilor nu diferă foarte mult. Cu toate acestea, grecii mai au unele sancțiuni care îți pot strica definitiv vacanța.

În Grecia, o destinație foarte mult aleasă de către români, regulile de circulație sunt aceleași ca și în România, sancțiunile aproximativ identice, cu o completare că, în afară de sancțiunea în bani, există niște sancțiuni complementare.  Și sancțiunile complementare chiar pot ajunge în situația în care să strice o vacanță”, explică Adrian Lazăr, consultant în transporturi rutiere, pentru Antena3 CNN.

Sancțiunile complementare aplicate de autoritățile elene pot consta, de exemplu, în confiscarea mașinii pentru o perioadă cuprinsă între 20 și 60 de zile, în funcție de gravitatea faptei.

Dacă facem o parcare neregulamentară într-un loc care nu este amenajat pentru așa ceva, în afara sancțiunii, care este între 30 și 70 de euro, vom fi în situația de a ni se reține autovehiculul pentru 20 de zile”, spune Adrian Lazăr.

Cât costă să mergi cu mașina personală în vacanță în Grecia

Un drum București-Kavala cu o maşină pe care o alimentăm cu benzină în stil clasic, costă aproximativ 800 de lei doar combustibilul (dus-întors). Iar dacă plecăm cu maşina electrică, o încărcare ne costă aproximativ 30 de lei pe suta de kilometri. La un calcul simplu, acelaşi drum Bucureşti-Kavala şi retur ne costă aproximativ 350 de lei, adică la jumătate de preţ.

Bulgaria are mai multe staţii de încărcare pentru maşini electrice decât ţara noastră. În medie, două la suta de kilometri, dublu faţă de România. Grecii stau, însă, şi mai rău decât noi. Poţi să mergi şi o mie de kilometri până să găseşti o staţie de încărcare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS