Acasa Sport-AutoAuto Ce urmează după taxa auto

Ce urmează după taxa auto

scris de C.F.V.
3 afisari

Cărţile verzi, care ar urma să fie introduse cel târziu din 2013, vor înlocui actualul sistem de încasare a taxei de poluare pentru autoturisme cu unul bazat pe principiul ‘poluatorul plăteşte’, a anunţat marţi, la Piteşti, ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

Laszlo_Borbely

Laszlo Borbely

‘Am intenţia de a introduce, dacă e posibil de la jumătatea anului viitor, dacă nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde. Asta înseamnă, la fel ca şi în alte state, că trebuie să te duci în fiecare an la cei care verifică noxele care ies din ţeava de eşapament, ei fac măsurarea, iar dacă nu mai corespunzi normelor, nu poţi să mai circuli pe drumurile publice, trebuie să repari maşina. În al doilea rând, plăteşti o taxă în funcţie de noxe’, a declarat Borbely, citat de Agerpres. Ministrul a apreciat că noua taxă va fi mai mică, dar va fi aplicată tuturor autovehiculelor, diferenţiat, în funcţie de nivelul de poluare.

‘Va fi o taxă mult mai mică, evident, iar atunci vom renunţa la taxa de primă înmatriculare şi toată lumea va avea acelaşi statut, cel care poluează plăteşte. Din păcate, toate maşinile, chiar dacă sunt mai noi, într-o anumită măsură poluează‘, a explicat Laszlo Borbely. Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, noul proiect de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, care prevede reducerea cu până la 25 procente a taxei faţă de forma iniţială.

2 comentarii

ParpanghEL- - guvernantilor,pina atunci 06-09-2011 - 15:56

Veti fi doar o amintire urata, un cosmar din care ROMANIA se va trezi si va va arunca la cosul de gunoi a ISTORIEI, iar acest individ cu staif va fi pomenit doar in povestile baronului de munchausen in varianta mioritica.

BULA 06-09-2011 - 18:07

Taxa pe fumarit trebuie sa fie introdusa in pretul benzinei. Cei care alearga toata ziua cu masina sa plateasca pentru poluare, iar cei care o tin in garaj sa nu plateasca in plus.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult