Acasa Sport-AutoAuto CE Volei masculin: Rusia a ȋnvins Italia ȋn finalǎ

CE Volei masculin: Rusia a ȋnvins Italia ȋn finalǎ

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Rusia a câștigat Campionatul European de volei masculin, în urma unei victorii cu scorul de 3-1 (25-20, 25-22, 22-25, 25-17) în finala cu Italia, desfășurată la Copenhaga.

CE Volei masculin: Rusia a ȋnvins Italia ȋn finalǎ (foto:cev.lu)

Acesta este primul titlu european pentru voleibaliștii ruși după cel cucerit de URSS în 1991, fiind obținut la aproximativ două săptămâni după ce și-a adjudecat și titlul continental la feminin. Campionii olimpici en titre și câștigători ai Ligii Mondiale, jucătorii antrenați de Andrei Voronkov s-au impus în finala găzduită de arena Parken, stadionul naționalei de fotbal a Danemarcei, transformat în sală de volei pentru această competiție. Potrivit Agerpres, ȋn ultimii douăzeci de ani, Rusia a câștigat trei medalii de argint și trei de bronz, finala din 2005 pierzând-o chiar în fața Italiei, care ratează aurul pentru a doua oară consecutiv, după ce în urmă cu doi ani s-a înclinat în fața Serbiei, la Belgrad.

Italia, sextuplă campioană europeană (1989, 1993, 1995, 1999, 2003 și 2005), a demonstrat că rămâne o valoare certă în volei, , după ce a luat bronzul la JO de la Londra și la ultima ediție a Ligii Mondiale. În finală, cei mai buni jucători ai campioanei au fost Nikolai Pavlov și uriașul Dmitri Muserski (2,18 m), care au adus împreună 31 de puncte pentru Rusia. Finala a durat două ore fără două minute și a fost urmărită de 7.000 de spectatori.

Locul trei a fost adjudecat de Serbia, deținătoarea titlului, care a dispus de Bulgaria cu scorul de 3-0 (25-22, 32-30, 27-25), în finala mică, jucată tot la Copenhaga. Bulgaria a ratat podiumul la fel ca la JO 2012 și Liga Mondială, de fiecare dată terminând pe locul 4.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult