Acasa Sport-AutoAuto Cea mai ieftina masina din lume se scumpeste cu 50%

Cea mai ieftina masina din lume se scumpeste cu 50%

scris de Ziua Veche
1 afisari

Tata are probleme. Indianul care si-a propus sa revolutioneze industria auto aruncand pe piata o masinuta de 2000 de euro, Nano, si-a facut gresit calculele. Criza economica il va obliga sa creasca pretul masinii cu pana la 50%, sunt de parere analistii pietei auto, citati de AFP. La ora actuala, Nano costa intre 1.600 si 2900 de euro, in India.

 

 

Daca masinuta ar fi primit acceptul sa intre pe piata americana sau europeana, pretul ei ar fi crescut cu cel putin 50% din cauza componentelor necesare pentru a se inscrie in standardele de siguranta. Airbagurile, ABS si ESP-ul obligatorii in UE de pilda, n-ar mai fi facut din Nano o oferta atat de atrctiva. Cu atat mai mult in viitorul apropiat in care pretul masinii de baza va creste semnificativ. Otelul s-a scumpit cu 25% din 2009, la fel si anvelopele. Materialele plastice, cuprul si aluminiul, folosite inerent la orice vechiul, sunt acum cu peste 30% mai costisitoare. Tata a vandut pana acum 26.500 de Nano in India. Pana la sfarsitul anului mai sunt preconizate in inca 100.000 de comenzi, insa pretul estimat pentru India va ajunge la 3.400 de euro. In versiunea europeana, cea mai ieftina masina va ajunge sa coste peste 5.000 de euro, daca va trece standardele de siguranta. Vestea nu este proasta numai pentru Tata, ci pentru intreaga industrie auto. Dupa epuizarea stocurilor si a minimizarea pierderilor vor asista la o cresterre a preturilor autoturismelor din cauza scumpirii materiilor prime.

0 comentariu

naex 03-08-2010 - 08:07

Ce dracu mai vrea si fufa asta?Mass-media din romania este complectamente vinovata de promovarea acestor fufe care nu s-au remarcat decat la dat din kor.Ce merite,ce activitati au aceste fufe de trei lei sa fie toata ziua de mass-media?numai ca au platit aceste servicii ,in ce fel va imaginati.Au ramas conducatori auto fara permis ptr maiputin de atat si care au ramas si fara paine ptr acest lucru si asta lesina cand vrea,ma mir ca nu lesina cand este infipta in paduri.

nik 05-08-2010 - 05:22

oameni buni nevastamea are 52 de ani dar nu as schimbao cu spalacita aceasta.ar fi bine sa nu o mai popularizati ca o faceti vedeta vai mama ei cu permisul de conducere ultima solutie sa iasa in fata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult