Acasa Sport-AutoAuto CR-Z sportiva hibrida de la Honda

CR-Z sportiva hibrida de la Honda

scris de Ziua Veche
2 afisari

Honda a lansat, in Romania, in prezenta celebrului robotel ASIMO, noua CR-Z (Compact Renaissance Zero), a doua masina hibird pe care producatorul japonez o aduce pe piata de la noi. CR-Z este o sportiva, derivata din modelul deja existent Insight pe partea de model hibird-electric si din CR-X, pe latura clasica.

CR-Z a intrat in productie in 2010 si se fabrica la uzinele Suzuka din Japonia. Sub capota are un propulsor pe benzina de 1,5 litri si un motor electric de curent continuu, fara perii, ce poate dezvolta 10 kw. Nu va lasati inselati de puterea “mica” a motorului electric. Ea este furnizata constat, independent de turatie, la un cuplu de 78 de Nm. El se adauga, in momentele in care este neceasara acceleratie, celui produs de benzinarul de 1,5 litri care dezvolta 145 de Nm si 114 cai putere, dar la 6000 de rot/min. Combinat, se obtine la 1.000 de rot/min circa 174 de Nm.

{gallery}gallery/05/honda{/gallery}

Habitaclu de avion

CR-Z este un copue de patru locuri. Poate fi condusa in trei moduri: clasic, electric sau combinat. Transmisa, sport sau normala, se face prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte. Cockpitul seamana cu unul de avion. Exista o multitudine de butoane. Printre acestea se numara Scramble-assist (care detecteaza dorinta soferului de accelerare si pune in concordanta cu motorl), pilotul automat ECON, sistemul pentru stabilitatea masinii sau cel de asistenta in rampa. Instrumentele de bord sunt si ele revolutionare, vitezometrul fiind in format 3D. Pretul nu a fost comunicat, insa este de asteptat ca acesta sa se situeze in jurul valorii de 20.000 de euro.

Cat despre comportamentul pe sosea, acesta il voi vedea dupa ce Hondatrading imi va pune la dispozitie o masina pentru drive test.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult