Acasa Sport-AutoAuto Cu ce vine Nissan la Geneva

Cu ce vine Nissan la Geneva

scris de Ziua Veche
3 afisari

In premiera mondiala, producatorul japonez va prezenta la salonul elvetian, noul “Global Compact Car” si crossover Juke. Vehiculul electric Leaf isi va face debutul in Europa, iar 370Z Roadster va fi expus pentru prima data la un salon european.  Alte noutati sunt face-lifturile la QASHQAI, Pathfinder si Navara.

 

“Global Compact Car” va inlocui Micra, fiind primul model dezvoltat pe platforma V. A fost redusa masa in vederea scaderii consumului de carburant. Masina va ajunge in Romania in 2010,

Juke este o combinatie pe segmenul B intre un SUV si o sportiva, fiind al treilea membru al familie de crossoveruri Nissan. Varful de gama va fi propulsorul pe benzina cu cilindree de 1,6 litri, supraalimentat, cu injectie directa, care dezvolta 190 cai-putere si un cuplu maxim de 240 Nm. Tractiunea ALL-MODE 4×4-i vine cu o inovatie in segmentul B: distribuie in proportie de pana la 50:50 tractiunea intre puntea fata si cea spate dar, in acelasi timp, redistribuie tractiunea si intre cele doua roti posterioare, in avantajul agilitatii si reducandu-se subvirarea.  Gama mai cuprinde motorul pe benzina de 1,6 litri ce dezvolta 117 cai-putere si cuplul maxim de 157 Nm, alaturi de dieselul 1,5 dCi cu 110 cai si 240 Nm.Comercializarea in Europa, inclusiv Romania, va lua startul in toamna lui 2010.

Leaf este primul vehicul electric destinat comercializarii pe scara larga din clasa C si primul dintr-o intreaga gama de vehicule electrice ce va fi dezvoltata de Nissan si de partenerul sau de Alianta, Renault. Construit pe o platforma noua, specifica, Leaf este lung de 4,45 m, lat de 1,78 m si inalt de 1,55 m, cu un ampatament generos, de 2,70 m. Motorul electric Nissan dezvolta 80 kw si cuplul maxim de 280 Nm, automobilul atingand viteza maxima de 140 km/h.  Bateria litiu-ion de 90 kw  ofera o autonomie de 160 km. Formata din 48 de module, bateria s-a amplasat sub scaune si in podea.                                    Folosind sistemul de incarcare rapida DC50kw, se poate incarca pana la 80 la suta din capacitate in 30 de minute. Pana la raspandirea acestui sistem, vehiculul poate fi incarcat de catre proprietar si la o priza de 220~240 V, 16 A. O astfel de incarcare dureaza opt ore.  Pe unele piete din Europa, Leaf va putea fi comandat  din vara lui 2010.

 

Noul QASHQAI are un design mai robust si mai agresiv. Masa a  fost scazuta, adoptarea capacelor aerodinamice pentru roti, folosirea de pneuri cu un coeficient de frecare mai scazut si lungirea raportului final al transmisiei au permis reducerea emisiilor de CO2 de la 137 la 129 g/ km.

 

Noul Pathfinder si Noul Navara vor fi echipate cu noul motor diesel 3,0 V6 care dezvolta 238 cai-putere si cuplul maxim de 550 Nm, valoarea de top a categoriei.

Propulsorul de 2,5 litri a fost upgradat in sensul cresterii performantelor si scaderii consumului si a emisiilor poluante.  Dezvolta 190 cai-putere, cu 19 cai mai mult si cuplul de 450 Nm, superior cu 47 Nm. Consumul in regim combinat a scazut cu 1,4 litri/100 km, la 8,4 litri/100km iar emisiile de CO2 au scazut cu 40g/km, pana la 224 g/km. Este disponibila si o versiune cu filtru de particule. Noul Pathfinder si Noul Navara vor putea fi comandate  in primavara lui 2010.

370 Z Roadster va avea sub capota motorul de 3,7 litri dezvolta 328 cai-putere si cuplul de 363 Nm. Automobilul poate fi echipat cu transmisia manuala Syncro Rev Control sau cu cutia de viteze automata in 7 trepte, cu comenzi la volan.

Plafonul se pliaza complet in 20 de secunde, fara a fi nevoie sa se deconecteze puncte de fixare. Se va comercializa in aceasta primavara.

 

0 comentariu

Contele Monte Cristo 19-08-2010 - 22:47

Va Fi Atacată România?
Mediatizarea din Rusia pe tema spionului Român e de rău augur!
Demonstrează că Putin urmăreşte ceva. Posbil vrea să se răzbune pe Băsescu pentru că l-a înfruntat în Moldova şi de aceea acum urmăreste amplificarea zâzaniei pentru a urma „modelul” Georgian asemenea. Şi astfel ar începe un al III-lea Razboi Mondial. Biblicii Gog si Magog s-ar putea traduce prin Geţi si MasaGeţi, adică prin Români şi Ruşi care s-ar putea încăiera acum în Moldova-Basarabia. Pentru că armata a 14-a din Transnistria va ataca Republica Moldova, iar România ar interveni în apărearea Moldovei. Astfel războiul ar deveni de neoprit: Putin va înainta din Orgoliu Rusesc, iar românii nu se vor putea retrage şi abandona Moldova ca în 1940… deci conflagraţia s-ar acutiza… Polonia, Georgia, Balticii sunt ţări care ştiu cu cine au de-a face în cazul Rusiei şi nu ar vedea cu ochi buni atacul rusesc, mai ales Georgia păţită… deci, nu trebuie să privim acest scenariu ca „imposibil”, ci ca unul care înca poate fi Prevenit! http://politicom.moldova.org/news/rusii-fac-scenarii-pentru-dezmembrarea-romaniei-200688-rom.html
http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=239

http://www.youtube.com/watch?v=MvXyGQF2txE

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult