Acasa Sport-AutoAuto Dacia a lansat noile modele în România. Care sunt planurile de viitor şi ce a spus Basescu

Dacia a lansat noile modele în România. Care sunt planurile de viitor şi ce a spus Basescu

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

În seara zilei de marţi, 13 noiembrie, a avut loc lansarea noilor modele Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway, la eveniment participând şi preşedintele Traian Băsescu.

Dacia a lansat noile modele în România. Care sunt planurile de viitor şi ce a spus Basescu (Foto: dacia.ro)

Dacia a prezentat la finele lunii septembrie, în prima zi a Salonului Auto de la Paris, noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Sandero şi Sandero Stepway pot fi comandate în România de la 1 octombrie, la preţuri pornind de la 6.990 euro, respectiv 10.800 euro, cu TVA inclusăîn timp ce Logan 2 va putea fi achiziţionat cu preţuri pornind de la 6,990 euro. Noul Logan este introdus la opt ani de la apariţia primului model, care a devenit emblematic pentu Dacia, în timp ce Sandero vine la patru ani de la lansarea modelului.

Automobile Dacia, parte a grupului Renault, pregăteşte încă trei noi modele, printre care un break şi o camionetă, după ce marţi a lansat la Bucureşti noile versiuni Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Solicitat să ofere detalii, vicepreşedintele CA al automobile Dacia, Constantin Stroe a afirmat că berlina şi cele două Sandero „nu vor fi singure pe lume”, astfel că  „Va urma un break şi o camionetă„.

Stroe, a adăugat că uzina de la Mioveni produce în prezent cinci modele, cele trei lansate marţi, Duster şi Reanult Symbol, la ultimul gradul de integrare nefiind însă la nivelul Loganului. Totodată el a menţionat că ţinta de producţie pentru anul viitor este de peste 300.000 de maşini.

Potrivit mediafax, la eveniment au participat manageri ai companiei, printre care directorul de operaţiuni pentru zona Europa şi Mediterană şi directorul uzinei de la Piteşti, precum şi preşedintele Traian Băsescu, alături de consilierii prezidenţiali Bogdan Drăgoi şi Daniel Funeriu. Traian Băsescu a condus în ultimii ani inclusiv în campania electorală pentru referendumul din iunie un model vechi de Dacia Logan, pus la dispoziţie de SPP.

Preşedintele s-a urcat marţi seară la volanul noului model Sandero Stepway, declarând apoi că „este o maşină superbă, care răspunde aşteptărilor”. Băsescu a observat că modelul Sandero expus la evenimentul de lansare de marţi seara are culoarea roşie şi a urat să-i poarte noroc românului care-l va achiziţiona, aşa cum i-au purtat şi lui modelele roşii menţionate.

În discursul său de la evenimentul Dacia-Renault, Băsescu a adăugat că „Industria automobilului ne prilejuieşte la toţi ocazia să constatăm că putem. Nu e «Yes, we can», dar este un «Da, putem» românesc”.Preşedintele a subliniat că deşi Renault a deschis o uzină Dacia şi în Maroc,

Băsescu a ţinut să-şi exprime aprecierea şi pentru directorul uzinei de la Mioveni, Constantin Stroe, în contextul în care a amintit că în calitate de ministru al Transporturilor a avut ocazia să-şi pună în 1998 semnătura pe contractul de privatizare cu Renault.Preşedintele a amintit că Stroe le-a semnalat în 1998 membrilor Guvernului că uzina Dacia trebuia privatizată în acel moment când avea producţie şi vânzări şi nu aşteptat să piardă această poziţie. Şeful statului şi-a exprimat aprecierea şi pentru compania franceză, deoarece la momentul privatizării se angajase să facă investiţii de 400 milioane de euro însă în prezent acestea au depăşit două miliarde de euro.

1 comentariu

sonia 14-11-2012 - 09:36

tot dacie ramane………………

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult