Acasa Sport-AutoAuto Dacia crește profitul Renault cu 25%

Dacia crește profitul Renault cu 25%

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Profitul Renault a crescut cu 25% în primul semestru din 2014, datorită cererii mai solide pentru brandul Dacia și a reducerii cheltuielilor.

Dacia crește profitul Renault cu 25%

În primele șase luni ale acestui an, profitul înainte de taxe, dobânzi și elemente excepționale a urcat la 729 milioane de euro (979 milioane de dolari), de la 583 milioane de euro în primul semestru din 2013, în timp ce analiștii se așteptau la un câștig de 673 milioane de euro. Cererea pentru mașinile Dacia a devenit o sursă cheie a profitului Renault și a majorării cotei sale de piață, în special în Europa, afectată de încetinirea creșterii economiei.

„Rezultatele sunt bune și ușor mai ridicate decât ne-am așteptat. Aceste evoluții dovedesc succesul noilor modele lansate de Renault”, a declarat analistul Erich Hauser, de la International Strategy & Investment Group, Londra. Câștigurile au fost sprijinite de măsurile de reducere a costurilor, estimate la 412 milioane de euro. Vânzările din primul semestru au scăzut cu 3%, la 19,8 miliarde de euro, din cauza fluctuațiilor cursului de schimb. Profitul net a urcat la 749 milioane de euro în perioada ianuarie-iunie 2014. Renault se așteaptă ca piața auto din Europa să înregistreze anul acesta o creștere de 3-4%, potrivit Agerpres.

În primele șase luni, livrările Renault au urcat cu 4,7%, la 1,37 milioane de mașini și vehicule comerciale ușoare. Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 35%, sprijinite de restilizarea SUV-ului Duster și a hatchback-ului Sandero. Majorarea cererii în Europa a compensat cererea mai slabă din Rusia, afectată de sancțiunile impuse de Occident și de deprecierea rublei. De asemenea, vânzările Renault au scăzut și în state ca Argentina și Algeria. Producătorul auto francez se așteaptă la un declin al vânzărilor pe piețele emergente în semestrul doi din 2014. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult