Acasa Sport-AutoAuto Dacia Lodgy şi-a facut debutul la Geneva

Dacia Lodgy şi-a facut debutul la Geneva

scris de Marius Bâtcă
9 afisari

Noua maşină de familie Dacia Lodgy a fost prezentata în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva în această marţi.

Dacia LodgyAutomobilul este primul marca Dacia care vine dotat cu un sistem de navigaţie şi va avea preţuri de vânzare cuprinse între 9500 şi 14700 de euro cu TVA. O altă premieră pentru maşinile Dacia, este faptul că Lodgy dispune şi de patru airbag-uri în echiparea standard, cumpărăorul având opţiunea de a adăuga un sistem de control electronic al stabilităţii. Maşina de 4.5 metri, oferă un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu 7 locuri şi are în dotare un motor turbo de 1.2 litri, ce dezvoltă 115 CP.

Şeful biroului de Operaţiuni al Grupului Renault, Carlos Tavarez, a declarat că “Dacia nu este numai un brand low-cost ci şi o achiziţie intelgientă. Am Lansat Lodgy, o maşină care pe segmentul ei are un preţ similar cu cel al altor mărci şi chiar mai mic. Acesta nu este ultimul capitol al Dacia din 2012.”

Lodgy va fi lansata oficial pe piaţa românească în luna iunie, urmând ca la sfarşitul lui August să fie anunţata apariţia unei noi furgonete. Maşina a fost denumită dupa cuvântul englez “lodge”, care reprezintă o trimitere directă la trăsătura esenţială, respectiv capacitatea de a găzdui o întreagă familie şi bagajele sale. Automobilul este versiunea finală a prototipului de competiţie Lodgy Glace, pe care Dacia a prezentat-o în toamna anului trecut.

Producătorul autohton a anunţat că maşina a fost testată pe 1.9 milioane de km pe terenuri variate. Lodgy are o garanţie de trei ani sau 100000 de km, similar cu restul automobilelor Dacia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult