Acasa Sport-AutoAuto De luni intră în vigoare noua rovinietă, cu actualizări de prețuri și perioade

De luni intră în vigoare noua rovinietă, cu actualizări de prețuri și perioade

scris de C.F.V.
275 Afisari

Modificări importante la plata rovinietei, începând de luni, 11 martie, când vor intra în vigoare noi tarife. Aceste schimbări nu afectează doar prețurile, ci și perioadele de valabilitate ale taxei de drum necesare pentru circulația pe drumurile naționale.

Noile tarife pentru rovinietă

Odată cu actualizarea, șoferii vor avea la dispoziție următoarele opțiuni de rovinietă:

– pentru 24 de ore: Nou introdusă, această opțiune costă 12,5 lei, oferind o soluție flexibilă pentru călătoriile scurte.
– pentru 10 zile: La prețul de 16,5 lei, această rovinietă înlocuiește opțiunea de o săptămână, ajustându-se la nevoile șoferilor.
– pentru 30 de zile: Cu un cost de 26,5 lei, această variantă rămâne o opțiune convenabilă pentru cei care călătoresc frecvent.
– pentru 60 de zile: Introducând o nouă perioadă de valabilitate la prețul de 42 de lei, această rovinietă vine în întâmpinarea celor care au nevoie de o soluție de durată medie.
– pentru un an: Menținându-se la 139,5 lei, rovinieta anuală rămâne cea mai economică opțiune pentru șoferii care parcurg distanțe lungi pe parcursul unui an.

CNAIR a informat că noile taxe nu vor putea fi plătite prin SMS în primele 10 zile de la implementare, perioadă necesară pentru actualizarea sistemului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult