Acasa Sport-AutoAuto SUV Dacia de la 10.500 de euro. Prima masina o ia Basescu

SUV Dacia de la 10.500 de euro. Prima masina o ia Basescu

scris de Ziua Veche
35 afisari

Dacia a pus in vanzare,  incepand de marti,  SUV-ul Duster la un pret de pornire de 10.500 de euro cu TVA pentru versiunea 4×2 si 12.300 in varianta 4×4. Modelul va fi lansat marti la salonul de la Geneva. Masini vor iesi pe poarta fabricii din Mioveni incepand din luna aprilie, iar prima masina va fi livrata lui Traian Basescu intre 8-12 aprilie. Presedintele va cumpara masina in calitate de persoana fizica. Afla aici preturile pentru Duster!

„Publicul tinta pentru Duster este reprezentat de firme in proportie de 50%. De asemenea, masina se adreseaza romanilor dedicati marcii, care cauta o masina cu un upgrade de facilitati”, a spus directorul comercial al constructorului, Fabrice Cambolive, citat de medifax.ro. Duster va intra si in programul Rabla. „Ne aşteptam ca Duster sa aiba mare succes datorită trendului asc endent al cererii pe piaţă de maşini 4X4. Cererea este mare, dar oferta scumpa. Aici intervenim noi”, a mai declarat Cambolive. Modelul va fi disponibil cu motorizari pe benzina 1.6 16v 105 cp si diesel dCi 85 cp, dCi 110 cp. Costurile de intretinere au fost reduse prin prelungirea intervalului la care se face schimbul de ulei, al placutelor de frana si al anvelopelor. Inlocuirea filtrelor de aer se va face la 90000 km/ 4 ani, iar cea a filtrului de carburant se va face la 60000 km.
Modelul 4×4 este echipat cu un sistem ABS Bosch 8.0, cu un repartitor electronic de franare (EBV) si cu asistenta la franarea de urgenta (AFU). Optional este disponbil un control dinamic al tinutei de drum (ESP), la care se adauga functia de control a subvirarii (CSV) si cel al anti-patinajului (ASR). Aceasta optiune permite de asemenea introducerea unui transfer al cuplului cand o roata patineaza in mod 4×4 pentru a imbunatati motricitatea in cazul in care vehiculul trece peste denivelari. Are doua airbag-uri frontale si optional poate avea si airbag-uri laterale fata. Garantia este de 3 ani sau 100.000 de km. Incepand cu sfarsitul lui martie 2010, Duster va fi comercializat in Europa, Turcia, Africa si in Orientul Mijlociu. Modelul va fi produs din 2011sub marca Renault, in uzina din Curitiba (Brazilia), pentru pietele din Brazilia, Argentina, Mexic si Chile si in uzina Avtoframos din Moscova pentru Rusia.

Constatin Stroe a declarat la Geneva ca Duster va avea un impact asupra pietei romanesti a SUV-urilor, dar admite ca „grosul” productiei va merge la export. El spune ca se produc in prezent 100 de Duster zilnic, insa productia ar putea creste chiar si la 300/zi, adica circa 100.000 anual daca va exista cerere.

 

 

0 comentariu

michael 01-08-2010 - 19:49

toata ziua ameninta ca se c-ca pe ei de frica ca-i plesneste ceva si nu stiu de unde e,a mai fost un dement tot din zona si l-au scos din pivnita ca pe un sobolan

urbos 02-08-2010 - 00:53

Sobolane, nu ei ameninta, jidanii ameninta, iranienii raspund la amenintari. Mars inapoi in gaura.

Victor Radulescu 02-08-2010 - 14:46

Iranul nu ameninta; atunci cand afirmi ca te vei razbuna, agresorul este evident cel care ataca si nu cel care da replica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult