Acasa Sport-AutoAuto FIA va restricționa declarațiile piloților săi

FIA va restricționa declarațiile piloților săi

scris de Misu Andrei
40 Afisari

Intenția FIA este de a evita să fie legată de probleme religioase și politice. Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că va interzice „declarațiile” și „comentariile” politice, în special ale piloților de curse, în numele principiului neutralității într-o revizuire a Codului său sportiv internațional (ITSC).

Potrivit articolului 12.2 CSI care vorbește despre „încălcări ale regulamentelor”, instituția consideră acum o încălcare a regulamentului „formularea generală și afișarea de declarații sau comentarii politice, religioase și personale, în special cu încălcarea principiului neutralității promovat de FIA”, care reglementează în special campionatele mondiale de Formula 1, raliuri (WRC) și anduranță (WEC).Acest nou punct, care a apărut într-o actualizare publicată luni pe site-ul FIA și care a fost reluat de mai multe instituții de presă marți, indică, de asemenea, că poziționarea din ianuarie 2023 va necesita „aprobarea prealabilă scrisă a FIA pentru competiții internaționale sau ale ASN (Autoritatea Națională pentru Sport) competentă pentru competițiile naționale care depind de jurisdicția sa”. Aceste măsuri vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Tipul sancțiunilor, însă, nu a fost precizat.

În ultimii ani, mai mulți piloți de Formula 1 au luat atitudine deschis pentru o anumită cauză în timpul Marelui Premiu, mai ales cu mesaje pe costume sau căști.

În 2020, pe podiumul Marelui Premiu al Toscanei, Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, a purtat, de exemplu, un tricou care cerea să fie „opriți (din activitatea curentă derulată în virtutea funcției) polițiștii care au ucis-o pe Breonna Taylor”, o femeie de culoare ucisă de poliție în apartamentul ei din Statele Unite.

Acest act a determinat FIA să-și revizuiască regulile de protocol în timpul ceremoniilor de după cursă.

În 2021, germanul Sebastian Vettel a purtat un tricou pro-gay în timpul Marelui Premiu al Ungariei și, cel mai recent, o cască anti-nisipuri bituminoase la Marele Premiu al Canadei din iunie.

Într-o declarație difuzată în această după-amiază, un purtător de cuvânt al FIA a explicat că „CSI a fost actualizat în legătură cu neutralitatea politică a sportului ca principiu etic universal fundamental al Mișcării Olimpice, consacrat în Codul de Etică al Comitetului Olimpic Internațional (CIO). ), precum și principiul universalității prevăzut la articolul 1.2”, referitor la codul internațional al sportului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS