Acasa Sport-AutoAuto Filtre auto

Filtre auto

scris de Misu Andrei
109 afisari
Operarea corectă și de durată a motorului mașinii depinde de calitatea curățării lichidelor de lucru folosite la funcționarea acestuia, precum uleiul, combustibilul sau chiar aerul. Sistemele care le folosesc pe acestea sunt dotate cu filtre, care le curăță de impurități, praf și alte produse de uzură. O mașină dispune în general de patru tipuri de filtre:
• Filtre de aer – cu carcase rotunde sau plate și dreptunghiulare, din fibre nețesute cu multiple pliuri, datorită cărora crește suprafața și capacitatea de filtrare. Uneori pot fi ranforsate cu plase metalice. De obicei instalarea acestora se face înaintea galeriei de admisie și clapetei de accelerație. Cu un filtru plin de impurități, motorul nu va primi cantitatea necesară de oxigen în vederea formării amestecului aer-combustibil potrivit, ceea ce face vitală înlocuirea filtrului la intervalele regulate de timp.
• Filtre de combustibil – pot fi grosiere și fine. Primele sunt localizate în general deasupra rezervorului de combustibil, contribuind la curățarea combustibilului de particulele străine. Al doilea tip se află sub capotă în furtunul de combustibil sau în josul caroseriei.
• Filtre de ulei – se montează direct pe motor, adunând particulele de uzură de la motor și alți contaminanți din sistemul de lubrifiere a motorului. Producătorii auto recomandă în unanimitate înlocuirea lor împreună cu uleiul de motor.
• Filtre de habitaclu – înainte mașinile nu erau dotate cu așa ceva, dar în prezent majoritatea lor au instalate standard astfel de filtre, care curăță aerul ce pătrunde în habitaclu de diferite obiecte străine precum praf, nisip, insecte, polen de plante etc. După materialul filtrant se aseamănă cu filtrele de aer a motorului. Mai mult, modelele care cu cărbune activat permit filtrarea suplimentară a aerului, prevenind pătrunderea mirosurilor neplăcute din exterior.  Intervalele recomandate pentru înlocuirea filtrelor le găsiți în manualul mașinii dumneavoastră. Dacă vă doriți o funcționare fără cusur a tuturor unităților vehiculului, optați doar pentru componente de înaltă calitate.
Articolul a fost scris de www.Autodoc24.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult