Acasa Sport-AutoAuto Ford România a oprit din nou producția la uzina din Craiova

Ford România a oprit din nou producția la uzina din Craiova

scris de C.S.
4 afisari

Ford România a oprit, pentru a patra oară în acest an, producția la uzina din Craiova. Activitatea va fi suspendată complet până pe 20 decembrie, angajații urmând să intre apoi în vacanța de Crăciun și Revelion.

Uzina Ford din Craiova își supendă complet activitatea până pe data de 6 ianuarie.

Producția va fi reluată după sărbători, secția de motoare urmând să fie redeschisă pe 6 ianuarie, iar cea de autovehicule două zile mai târziu, pe data de 8 ianuarie.

Pe perioada celor șapte zile de pauză, angajații vor fi trimiși în șomaj tehnic, ceea ce înseamnă că vor primi 80 din drepturile salariale cuvenite. Ford a deschis și o listă de concedieri individuale, muncitorii care doresc să părăsească uzina de la Craiova urmând să își înainteze, practic, demisiile prin înscrierea pe acest tabel.

Nu este pentru prima dată când Ford închide temporar fabrica din Craiova. Producția de mașini a mai fost sistată, în condiții similare, și lunile trecute – șapte zile în septembrie și câte 13 zile, în octombrie și noiembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult