Acasa Sport-AutoAuto General Motors a numit prima femeie CEO din industria auto

General Motors a numit prima femeie CEO din industria auto

scris de C.S.
401 Afisari

General Motors va fi condusă de prima femeie Chief Executive Officer din istoria automobilului, după ce Mary Barra, anterior vicepreședinte pentru dezvoltare, a fost numită în locul lui Dan Akerson, care se va retrage din cauza unor probleme de sănătate ale soției.

Mary Barra, noul șef GM, devine prima femeie CEO din industria auto.

Mary Barra, prima femeie CEO din industria auto, are 51 de ani și lucrează în cadrul GM încă din perioada în care era studentă, avansând apoi ca inginer în uzinele Pontiac, acolo unde tatăl său lucrase timp de 39 de ani.

Mai multe schimbări au fost realizate la vîrful General Motors, autorul acestei strategii de personal fiind chiar Dan Akerson, cel care a condus compania după restructurarea acesteia și ieșirea din insolvență.

În poziția de președinte al GM a fost numit Dan Ammann, în vârstă de 41 de ani, anterior vicepreședinte și CFO. Va conduce nemijlocit brandurile Chevrolet și Cadillac. De asemenea, Steve Girsky, vicepreședinte, șeful strategiei corporate, va păstra doar un rol de consultanță înainte de a părăsi definitiv compania.

Toate schimbările de la vârful GM vor intra în vigoare în luna ianuarie 2014.

1 comentariu

Pribeagul 11-12-2013 - 20:19

In Romania, CEO la cea mai imprtanta companie, PETROM, este o femeie, situatie intilnita si la alte companii importante, Nuclearelectrica, de exemplu.

Asa ca daca cineva crede ca femeile nu sunt stapinele si bijuteriile 🙂 noastre, categoric, se inseala.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS