Acasa Sport-AutoAuto GM investeste 246 de milioane de dolari in motoare electrice

GM investeste 246 de milioane de dolari in motoare electrice

scris de Ziua Veche
2 afisari

General Motors a anunat ca vrea sa devina cel mai mare producator din SUA de motoare electrice dedicate automobilelor. Pentru acest plan, concernul american va investi 246 de milioane de dolari. Lansarea primelor motoare proiectate si fabricate de GM este programata pentru 2013, în cadrul autovehiculelor hibride de ultima generatie, cu tractiune pe puntea spate si tehnologie „two-mode”. „Inovatia constituita de motorul electric a sustinut prima etapa de crestere a industriei auto cu un secol în urma, prin intermediul demarorului electric, care a eliminat necesitatea utilizarii unei manivele si a revolutionat deplasarea cu autovehiculul pentru client”, a declarat Tom Stephens, vicepresedintele GM. El a adaugat ca „in viitor, motoarele electrice ar putea deveni la fel de importante pentru GM pe cât sunt în prezent motoarele clasice. Prin proiectarea si producerea interna a motoarelor electrice, putem utiliza mai eficient energia bateriilor pe masura ce acestea evolueaza, existând chiar potentialul de a reduce costul si greutatea, doua provocari importante cu care se confrunta bateriile actuale.”  GM a primit pentru acest proiect si un ajutor substantial si de la administratia Obama.  Departamentul pentru energie al SUA i-a acordat o subventie de 105 milioane de dolari pentru constructia în SUA a unor unitati de productie pentru motoare electrice si componentele aferente de propulsie electrica.

0 comentariu

Florin Kovacs 01-08-2010 - 18:55

De ce nu-i lua-ti si pe doctorii care le-a facut dosarele? Ar fi o vaca imensa de muls si nu ne mai tot mulgeti pe noi.Ce se intampla cu cei o suta de mii de revolutionari cu 16 milioane pe luna din care 80% sunt fosti securisti?Mai cautati si voi ca mai gasiti.

vlad 02-08-2010 - 05:31

Dar doctorii care au semnat si dat avizul ?? Astia nu au luat SPAGA ?? Cand te duci la spital sau policlinica doctorul te consulta de ochii lumii ,dupa care te indruma spre cabinetul lui particular ! Acolo dai banutul si ce putea sa faca in cabinet la spital i-ti face in cabinetul lui !! deci unde sunt cei care fraudeaza sistemul ?? Hotie pe banii statului !

Viorica Ianc 02-08-2010 - 05:54

Se acorda oricui daca s-a ajuns intr-o
situatie extrema pe o anumita perioada de
timp.
In general nu primesc ajutor oamenii care
au in propietate o casa(apartament) masina
sau pamant.
Daca totusi iti lipsesc banii,primesti
ajutor social daca iti dai in schimb casa
la primarie si in raport de valoare iti
primesti ajutorul…sau locul in caminul
de batrani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult