Acasa Sport-AutoAuto Google Doodle şi BMW-ul lui Alexander Calder

Google Doodle şi BMW-ul lui Alexander Calder

scris de Z.V.
4 afisari

Google Doodle dedicat aniversării a 113 ani de la naşterea lui Alexander Calder  este unul special, sub forma unei ilustraţii interactive, plină de culoare, oferită prin amabilitatea Fundaţiei Alexander Calder. Pentru a oferi o experienţă similară cu cea a unei galerii de artă, animaţia poate fi rotită cu ajutorul mouse-ului, pentru a putea observa sculptura dintr-o varietate de unghiuri.

Alexander Calder a fost un celebru sculptor american renumit pentru creaţiile sale deosebite, multe dintre ele instalaţii mobile complexe ce combină elemente geometrice interconectate, cum este şi cazul creaţiei din doodle-ul Google, denumită “ The Star”.

Sculpturile lui Calder, de multe ori de dimensiuni monumentale, pot fi văzute azi în multe dintre marile oraşe de pe glob, de la Washington la Lisabona sau Montreal.

Un alt element interesant ţine de colaborarea lui Alexander Calder cu compania BMW. În anul 1975, Calder a realizat o pictură ce ilustra modelul BMW 3.0 CSL, aceasta devenind prima pictură din proiectul BMW Art Car. Alexander Calder a mai creat de-a lungul vieţii jucării, bijuterii, litografii şi picturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult