Acasa Sport-AutoAuto I-MiEV, mașinuța 100% electrică în România din primăvara lui 2011

I-MiEV, mașinuța 100% electrică în România din primăvara lui 2011

scris de Ziua Veche
2 afisari

Mitsubishi Motors Corporation a anunţat astăzi că începe producţia noii generaţii de vehicule electrice, i-MiEV, destinată pieței europene. La fabrica din Mizushima concomitent se vor produce modelele electrice Peugeot iOn şi Citroen C -ZERO. Mașinuța electrică de la Mitsubishi se va comercializa în România din primăvara lui 2011.


Versiunea japoneză (cu volanul pe partea dreaptă) se produce şi se vinde încă de anul trecut. În anul fiscal 2010 (aprilie, 2010 – martie, 2011) MMC îşi propune să vândă 5000 de unităţi i-MiEV, incluzând şi modelele construite pentru PSA.
La ceremonia de la fabrica Mizushima, Preşedintele MMC, Osamu Masuko a declarat: „Au trecut 100 de ani de când a început producţia de serie a automobilelor cu motor cu combustie internă. Am făcut primii paşi pentru următorii 100 de ani de industrie, cu i-MiEV. Astăzi, prin demararea producţiei pentru piaţa europeană facem cel de-al doilea pas în dezvoltarea la nivel mondial a industriei de vehicule electrice. Acesta este un pas important pentru industria de automobile şi, în acelaşi timp semnifică începutul de e-mobilitate pentru Europa. „
 Versiunea europeană a modelului i-MIEV-ul include, printre altele, design nou pentru barele de protectie faţă şi spate, adaugarea unor sisteme de siguranţă cum ar fi Controlul Activ al Stabilităţii (ASC), un nou selector pentru cutia de viteze, o nouă planşă de bord pentru versiunile cu volan pe partea stângă etc. Versiunea europeană a modelului i-MIEV are o autonomie de 150 km la o singură încărcare a bateriei, în condiţii conforme ciclului de testare European NEDC.

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult