Acasa Actualitate-Interna Înscrierile pentru programul Rabla, amânate o săptămână.

Înscrierile pentru programul Rabla, amânate o săptămână.

scris de Misu Andrei
74 afisari

Românii care sperau să se înscrie pentru programele Rabla Clasic și Plus mai au de așteptat. Noua sesiune de înscrieri pentru persoane fizice va întârzia cu săptămână, pentru că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a decis să suplimenteze bugetele pentru programe. Potrivit președintelui AFM, bugetele pentru persoanele fizice ar urma să fie de peste 335 de milioane de lei pentru Rabla Clasic și 262 de milioane de lei pentru Rabla Plus. Cei care vor să își cumpere o mașină nouă cu ajutor de la stat trebuie să aștepte până pe 13 mai, momentul în care se va da startul înscrierilor.

Programul RABLA 2014 începe marți. Ce schimbări intervin

În cei 10 ani de când în România se desfășoară programul Rabla, în jur de 80 de mii de români și-au cumpărat o mașină nouă cu ajutorul statului. Ținta Ministerului Mediului este, însă, ca până în 2026 să scoată de pe străzile României mai bine de 250 de mii de mașini vechi.

AFM: O nouă sesiune a programului Rabla va debuta pe 13 mai

Astfel, o nouă sesiune a programelor „Rabla” şi „Rabla Plus” va debuta pe data de 13 mai și se va adresa, în premieră, şi instituţiilor publice şi unităţilor administrativ – teritoriale, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

„Pe data de 13 mai se va lansa noua sesiune ‘Rabla’. Am făcut o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice. Am alocat pentru Programul ‘Rabla’ – persoane fizice suma de 335 de milioane de lei, pentru persoane juridice suma de 123 de milioane de lei şi, pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei. De asemenea, pentru Programul ‘Rabla Plus’ persoane fizice am alocat 262 de milioane de lei, pentru persoanele juridice 190 de milioane de lei, iar instituţiile publice vor avea, de asemenea, 100 de milioane de lei alocate numai în această sesiune”, a declarat Laurenţiu-Adrian Neculaescu, președintele AFM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult