Acasa Sport-AutoAuto Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al SUA

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al SUA

scris de C.F.V.
1 afisari

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a câştigat duminică, pe Circuitul Americilor de la Austin (Texas), Marele Premiu de Formula 1 al SUA, dar în privinţa ierarhiilor finale singura certitudine este că Red Bull şi-a adjudecat titlul mondial la constructori, pentru trofeul piloţilor deznodământul amânându-se pentru 25 noiembrie, la Interlagos, în Marele Premiu al Braziliei.

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al SUA

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al SUA

Lewis Hamilton a obţinut a 4-a victorie din acest sezon, a 21-a în carieră, după o cursă perfectă. El l-a depăşit pe liderul clasamentului mondial şi deţinătorul ultimelor titluri supreme, germanul Sebastian Vettel (Red Bull), plecat din pole-position, în turul 42 din cele 56 ale cursei. Britanicul a reînnoit, de asemenea, de o manieră aproape simbolică desfăşurarea Marelui Premiu F1 în cea mai motorizată ţară din lume, el fiind învingător şi ultimul GP al SUA desfăşurat, cel din 2007.

Pe locurile următoare s-au situat, la Austin, Sebastian Vettel şi Fernando Alonso (Ferrari), primii doi din clasamentul general înaintea ultimei probe, despărţiţi acum de 13 puncte, ca şi înaintea cursei de la Abu Dhabi, astfel că, în pofida diferenţei detul de mari, totul va fi repus pe tapet în apropiere de Sao Paulo, duminica viitoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult