Acasa Sport-AutoAuto Modificări ale regulamentelor: Vezi ce s-a schimbat la Formula 1

Modificări ale regulamentelor: Vezi ce s-a schimbat la Formula 1

scris de M.A.
2 afisari

Mici modificări ale regulamentelor sportive din campionatul mondial de Formula 1, pentru sezonul 2012.

formula 1La începutul lunii martie, Federaţia internaţională de automobilism (FIA) a validat, la Milano, câteva mici modificări ale regulamentelor sportive pentru sezonul 2012, principalele schimbări fiind precizate de Charlie Whiting, director de cursă în Formula 1, la Melbourne, cu prilejul debutului noii ediţii, informează Agerpres.

Astfel, orice concurent care se află în situaţia iminentă de a fi depăşit de un altul nu poate schimba direcţia decât o singură dată, în cadrul manevrelor sale de apărare, iar când revine pe traiectorie trebuie să lase spaţiul corespunzător de lăţimea unei maşini între el şi marginea pistei.

În acelaşi sens, o altă precizare utilă: piloţii nu pot ieşi temporar de pe pistă (prin trecerea cu toate cele 4 roţi de cealaltă parte a liniei albe) fără „motiv valabil”, în niciun caz pentru a obţine cel mai mic avantaj (prin tăierea unei şicane sau a unui viraj, de exemplu).

De asemenea, la fiecare ieşire a maşinii de securitate, concurenţii plasaţi în faţa liderilor cursei, pentru că au aproape un tur întârziere, şi care se află pe punctul de a fi depăşiţi din nou de lideri, trebuie să se replaseze în coada plutonului în timpul perioadei de neutralizare, iar aceasta chiar dacă astfel li se permite să recupereze turul de întârziere, pentru a nu jena liderii când va reporni cursa. Această măsură va fi aplicată la dispoziţia directorului cursei, în funcţie de condiţiile de vizibilitate.

Niciun Mare Premiu nu va putea dura mai mult de 4 ore

Spre deosebire de sezoanele precedente, la cererea echipelor, o şedinţă de eseuri de 4 zile va avea loc după primele 4 Mari Premii exotice (Australia, Malayezia, China, Bahrein), la începutul lunii mai. Şedinţa va avea loc între 1 şi 3 mai, pe circuitul italian de la Mugello, înaintea Marilor Premii ale Europei (Valencia) şi cel din Monaco.

În cazul Marilor Premii disputate în nocturnă, precum cel de la Singapore, stingerea destinată să împiedice mecanicii şi inginerii să lucreze noaptea nu se va aplica angajaţilor serviciilor de catering, marketing şi serviciilor de presă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult