Acasa Sport-AutoAuto Noile BMW M3 și BMW M4 au fost prezentate oficial

Noile BMW M3 și BMW M4 au fost prezentate oficial

scris de Gabriel Dogaru
183 Afisari

BMW M3 și BMW M4 Coupe au fost prezentate oficial de constructorul bavarez, împreună cu primele fotografii. BMW M4 reprezintă o premieră pentru marca germană, ca și separarea caroseriilor sedan și coupe în două serii diferite.

Noul BMW M4

Noul BMW M4

Cele două versiuni sportive ale Seriei 3 și Seriei 4 se bazează, așa cum era de așteptat, pe noul motor de 3.0 litri, Twinpower Turbo, 6 cilindri în linie, de 431 CP, putere disponibilă pe o plajă de la 5.500 rpm, până la 7.300 rpm. Acest motor înlocuiește vechiul V8 de 4.0 litri, de pe vechea generație, și are doar 11 cai-putere în plus, beneficiază de o plajă a puterii maxime mai mare. De asemenea, cuplul maxim este mult mai mare, 550 Nm, de asemenea disponibil pe o plajă de turații foarte mare (de la 1.850 rpm până la 5.500 rpm). Performanța principală a acestui model este accelerația, de la 0 la 100 km/h, care coboară la 4,1 secunde (cu cutia cu dublu ambreiaj, opțională). Dincolo de aceste cifre, BMW anunță un consum cu 25% mai mic decât cel al fostului V8. Optimizarea mașinii s-a realizat inclusiv prin scăderea greutății, care a ajuns la 1.497 kg, grație tehnologiilor și materialor noi, între care un rol important îl are firba de carbon, prezentă în foarte multe dintre componentele mașinii.

VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII ȘI DETALII TEHNICE!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult