Acasa Sport-AutoAuto Noul model Lotus Exige S, disponibil şi în România

Noul model Lotus Exige S, disponibil şi în România

scris de Marius Bâtcă
5 afisari

Producătorul britanic de autoturisme Lotus a lansat joi şi în România, modelul Exige S, care va avea un preţ de pornite de 58000 de euro, fără TVA.

Lotus Exige S (angel-btvs.co.uk)

Lotus Exige S (foto: angel-btvs.co.uk)

Noua maşină sport de la Lotus este dotată cu un motor V6, cu compresor, 3,5 litri, o cutie de viteze manuală în şase trepte şi poate dezvolta 350 de cai putere. Acestea fac ca maşina, care cântăreşte nu mult peste o tonă şi măsoara 4.05 metri, să ajungă de la 0 la 100 km/h în 4 secunde şi să poată atinge viteza maximă de 274 km/h.

Plusul de performanţă adus de noul Lotus se datorează şi noutăţilor aduse la nivelul elementelor aerodinamice ale caroseriei bolidului. Agilitatea, manevrabilitatea şi controlul absolut sunt punctele forte care au făcut ca modelul Exige S să fie desemnat în toamna anului trecut „Sportiva lunii octombrie”, de mai multe reviste de specialitate.

Potrivit Agerpres, Lotus Exige S va fi comercializat în România prin Forza Rossa cu un preţ de pornire de 58000 de euro, fără TVA. Noul model se prezintă şi cu două pachete de opţiuni pentru interior. Pachetul Premium va pune accentul pe confortul pasagerului, spre deosebire de Premium Sport, care va fi pe gustul şoferilor care doresc o maşină sportivă. Noul model se va bucura şi de butonul DPM (Dynamic Performance Management), care oferă posibilitatea şoferului să aleagă între trei moduri de condus: Touring, Sport sau fără DPM. Pentru piloţii entuziasmaţi de şofat există pachetul Race care oferă o motricitate maximă la ieşirea din viraje, pornire programată şi un reglaj optimizat al suspensilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult