Acasa Sport-AutoAuto Noul Opel Meriva intre 13.745 si 19.635 de euro

Noul Opel Meriva intre 13.745 si 19.635 de euro

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cel mai mare dintre monovolumele mici, Opel Meriva, este disponibil incepand de joi pe piata din Romania la preturi cuprinse intre 13.745 si 19.635 cu TVA. Proiectarea noului Meriva a inceput inca din 2005, cand nici bine nu se stinsesera ecourile lansate de aparitia monovolului de la Opel. Prima idee a fost o reasezare a usilor. Germanii s-au gandit sa reia moda portierelor din spate care se deschid invers, asa cum fusese inainte de 1950, si a reaparut apoi pe Rolce Royce Phantom. Asa s-a nascut conceptul FlexSpace.


Adica usi care se deschid independent una de cealalta, la un unghi de 85 de grade, cu portierele din spate dispuse invers decat de obicei. Cat priveste interiorul, Meriva urmeaza linia lansata de Insignia si urmata de Astra, cei doi piloni ai Opel.

Pentru ca este vorba de o masina care se adreseaza in primul rand familistilor, o atentie deosebita a fost acorda spatiilor de depozitare si locurilor din spate. In interiorul noului monovolum exista nu mai putin de 32 de spatii de depozitare, inclusiv cele de pe usile laterale unde incape o sticla de un litru si jumatate. Pe consola centrala exista un sistem de stocare mobila pe sine de aluminiu (FlexRail) care permite partajarea spatiilor dupa dorinta. Tot in gama de spatialitate se incadreaza si posibilitatea de reglare a scaunelor din fata 240 mm fata/spate si 65 mm in inaltime.Propulosare de pe Meriva sunt derivate ale motorului pe benzina de 1,4 litri ( 100 de cai putere si 140 de cai putere in varianta turbo), precum si diselul de 1,3 CDTi (75 de cp), respectiv cel de 1,7 CDTi (100 cp).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult