Acasa Sport-AutoAuto Opel va lansa 13 modele noi

Opel va lansa 13 modele noi

scris de Ziua Veche
36 afisari

Pana in 2012, fanii Opel vor face cunostinta cu variantele coupe si cabrio ale modelelor Insignia si Astra precum si cu modelul urban, destinat sa rivalizeze cu Fiat 500. Urmatorii patru ani vor fi foarte importanti pentru Opel, care va cauta sa creasca cifra de vanzari anuala cu ajutorul a 13 noi modele. Primul pas in acest sens va fi facut in toamna acestui an, odata cu lansarea noului Opel Astra Sports Tourer, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

 

Cele mai importante modele programate de Opel in urmatorii ani vor fi insa variantele decapotabile ale actualelor Insignia si Astra. Modelul compact si cel de segment D vor beneficia de noile derivate de caroserie odata cu faceliftul programat la jumatatea carierei.

Spre deosebire de mai vechea generatie a modelului, viitorul Astra Twin Top va renunta la folosirea acoperisului metalic in favoarea unuia din textil, mult mai usor de produs si mult mai putin costisitor. Aceasta reorientare este data de insuccesul modelului, mult prea scump si mult prea dificil de produs.

Viitorul Astra Cabrio va costa aproximativ 25.000 de euro si va putea concura nume mari din segment, cum ar fi Megane Coupe Cabrio, Volkswagen Golf Cabrio si chiar Audi A3 Cabrio.

De cealalta parte, Insignia Cabrio ar putea ajunge pe piata la sfarsitul lui 2013 sau inceputul lui 2014, dupa ce publicul va face cunostinta cu varianta coupe ceva mai cevreme, in 2012, anul in care va debuta si Junior, modelul de oras, care va rivaliza Fiat 500. Variantele Cabrio si Coupe vor debuta si peste ocean sub titulatura deja popularului Buick Regal.

Anul viitor, Opel va aduce publicului o serie de lansari asteptate, cum ar fi viitorul Astra GTC, anticipat de un concept in aceasta toamna la Paris, noua generatie Zafira si ecologicul Ampera, in versiune de serie. Nici Antara nu va fi uitat, Opel pregatind deja un facelift pentru jumatatea carierei. Corsa va fi de asemenea restilizat, de aceasta data pentru ultima oara, in 2013 urmand sa debuteze noua generatie.

In 2014, Opel va dezvalui viitorul Agila, model care nu va mai fi insa construit impreuna cu Suzuki, deja partener cu Volkswagen.

In 2012 Opel se reintoarce in motorsport, de aceasta data alaturi de Williams. Constructorul din Russelsheim va folosi un Insignia OPC modificat radical de echipa de Formula 1, pentru a pune in dificultate concurenti ca BMW, Audi si Mercedes in viitoarele editii ale campionatului DTM

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult