Acasa Sport-AutoAuto Permisul pentru categoria B, valabil și pentru anumite tipuri de motociclete. Legea a fost promulgată

Permisul pentru categoria B, valabil și pentru anumite tipuri de motociclete. Legea a fost promulgată

scris de C.F.V.
193 Afisari

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care stabileşte valabilitatea permisului de conducere eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, dacă deţinătorul permisului are vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul a fost obţinut cu cel puţin trei ani în urmă, transmite News.ro.

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul stabilirii valabilităţii permisului de conducere eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, dacă deţinătorul permisului are vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul eliberat pentru categoria B a fost obţinut cu cel puţin doi ani în urmă.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, pe 3 ianuarie, Curtea Constituţională privind acest act normativ. El preciza, în sesizare, că Legea completează OUG 195/2002 în sensul extinderii valabilităţii permiselor de conducere eliberate pentru categoria B şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1. De asemenea, sunt instituite anumite condiţii pentru deţinătorii permiselor de categoria B care doresc să conducă şi motociclete de tipul celor anterior menţionate.  

Pe 20 martie, CCR a respins sesizarea făcută de către Klaus Iohannis şi a decis că actul normativ este constituţional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS