Acasa Sport-AutoAuto Primul concurs de drifturi organizat în Capitală

Primul concurs de drifturi organizat în Capitală

scris de A.A.
7 afisari

Primul concurs de drifturi organizat în Capitală. Cei mai buni şoferi din ţară s-au întrecut la volanul bolizilor de sute de cai putere. Au avut loc demonstraţii de îndemânare auto, iar spectatorii curajoşi au fost invitați pe locul din dreapta.

Primul concurs de drifturi organizat în Capitală.

Primul concurs de drifturi organizat în Capitală.

Mirosul de cauciuc încins s-a simţit puternic în aer, la marginea Bucureştiului, în zona Vitan. Peste 30 piloţi de raliu, mulţi dintre ei recunoscuţi pe plan naţional sau european, au demonstrat că se descurcă la fel de bine să vireze în viteză şi printre jaloane.

Deşi are doar 19 ani, Iulian Jumuga se poate mândri că se află printre cei mai buni cinci piloţi din ţară.

„La 14 ani am început să conduc, iar la 15 tatăl meu mi-a dat un BMW pe mână”, spune el.

E o pasiune pe care puţini şi-o permit. Maşina lui costă 20.000 de euro. Campionatul de drifturi nu este recunoscut oficial în România, dar chiar şi aşa câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi.

„E o maşină pregătită, complet transformată față de o mașină normală. Asta înseamnă muncă şi foarte mulți bani. Ai nevoie și de puțin talent, dar și de muncă multă, de experienţă”, spune un alt pilot, Gabi Imre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult