Acasa Sport-AutoAuto Primul tronson din Drumul Apusenilor este gata. Un adevărat spectacol pentru vizitatori

Primul tronson din Drumul Apusenilor este gata. Un adevărat spectacol pentru vizitatori

scris de Misu Andrei
146 afisari

Drumul județean 108K, între Remeți și limita dintre județele Bihor și Cluj, face parte din drumul Apusenilor. Șoseaua montană cu două benzi, care șerpuiește spre dealul Caprei, este un adevărat spectacol pentru șoferi.

Circulație în coloană pe drum național

Bianca Firezar, purtător de cuvânt CJ Bihor: Leagă trei zone importante turistice din județ, vorbim de Stâna de Vale, Valea Iadului și limita cu județul Cluj, Valea Drăganului, un loc foarte cunoscut și îndrăgit de turiști. Lucrările au început în 2019, în luna noiembrie, și termenul de finalizare era luna noiembrie, anul acesta, dar s-au încheiat cu trei luni înainte de termen.

Cei aproape 13 kilometri finalizați din Drumul Apusenilor se continuă în județul Cluj, până la legătura cu Drumul Național 1, tronson pe care încă se lucrează de zor.

Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24: Drumul Apusenilor trece pe lângă unul dintre cele mai importante obiective turistice din zonă, este vorba despre lacul de acumulare Drăgan. De la înălțimea acestei pensiuni, priveliștea este una extraordinară.

Drumul Apusenilor va lega DN1 și de Stâna de Vale, prin Valea Iadului

Femeie: Avem o țară foarte frumoasă, faptul că în sfârșit se construiesc drumuri în România este un lucru bun. Partea tristă este că se construiesc abia după 32 de ani.

Drumul Apusenilor va lega DN1 și de Stâna de Vale, prin Valea Iadului – o veste îndelung așteptată de proprietarii de pensiuni din zonă. Tronsonul de peste 43 de kilometri este finalizat, în prezent, în proporție de 40%.

Alina Spătărelu, proprietar complex turistic: Infrastructura turistică ajută la dezvoltarea turismului românesc. Cu finalizarea acestui proiect ne vom dezvolta și vom deschide legăturile spre Cluj sau în cealaltă parte a țării.

Augustin Sărăcuț, primarul comunei Bulz: Dacă avem infrastructură vin și turiștii în zonă. Zona Bulz este o zonă turistică în continuă dezvoltare. Și pensiunile au de câștigat, cetățenii care lucrează acolo.

Bărbat: O să fie perfect. Zona este superbă.

Cele două sectoare de drum sunt realizate în comun de către consiliile județene Bihor și Cluj, din fonduri europene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult