Acasa Sport-AutoAuto Rabla 2012, la sfârşitul lui martie – Buget de 114 milioane lei

Rabla 2012, la sfârşitul lui martie – Buget de 114 milioane lei

scris de Marius Bâtcă
1 afisari

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, că programul “Rabla” ar putea demara la sfârşitul lunii martie, după ce vor fi definitivate listele centrelor REMAT partenere şi dealerilor auto care şi-au exprimat intenţia de a participa la sesiunea din 2012.

programul rablaA fost o discuţie în ceea ce priveşte bugetul Fondului (de Mediu, n.r.) şi pe care am clarificat-o, sper. E vorba de a avea inventarul acelor REMAT-uri care vor fi partenere şi imediat după ce vom avea această listă, dar şi a dealerilor care vor participa, sper să demarăm programul la sfârşitul lunii martie. Este un program pe care lumea îl aşteaptă. A fost şi este un program de succes şi, evident, că interesul nostru este de a scoate din circulaţie maşinile uzate şi de a da şansa cetăţenilor de a cumpăra maşini noi”, a afirmat Borbely, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, nu vor exista schimbări faţă de anul trecut, în sensul că “fiecare cetăţean primeşte un voucher de 3.800 de lei pentru fiecare maşină casată, dar poate preda REMAT-urilor până la trei maşini sau poate cumpăra de pe piaţa voucherelor astfel de tichete”.

În Nota de fundamentare ce însoţeşte Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), se menţionează că, în acest an, programul “Rabla” va avea un buget de 114 milioane lei. Această sumă este echivalentul casării a 30.000 de maşini mai vechi de zece ani.

Astfel, în 2012 este estimată o valoare a creditelor bugetare necesare finanţării nerambursabile din Fondul pentru mediu, acordată sub forma primei de casare în cuantum de 3.800 lei, pentru achiziţionarea autovehiculelor noi, mai puţin poluante, în schimbul predării spre casare a unui număr de 30.000 de autovehicule uzate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult