Acasa Sport-AutoAuto Renault prezintă la Frankfurt noul Duster

Renault prezintă la Frankfurt noul Duster

scris de C.F.V.
18 afisari

Renault va prezenta în septembrie la salonul auto de la Frankfurt, în perioada 15-16 septembrie, o ediţie limitată de Duster, „Urban Explorer”, care va fi disponibilă în 15 ţări din Europa, printre care Germania, Polonia, Macedonia şi Kosovo, însă nu şi pe piaţa românească.

Renault prezintă la Frankfurt noul Duster

Renault prezintă la Frankfurt noul Duster

Grupul francez, care deţine Dacia, va prezenta o serie de modificări pentru SUV-ul Duster.

„Astfel, Duster Edition 2016 se remarcă prin noile jante de aliaj de 16 inchi de culoare neagră, precum şi prin noua nuanţă de caroserie, «vert Altaï», care înlocuieşte în gamă nuanţa «gris Olive»”, se arată într-un comunicat al Dacia.

Dacia Duster Edition 2016 va introduce şi o nouă ediţie limitată, „Urban Explorer„, care va fi disponibilă pe un anumit număr de pieţe din Europa, respectiv Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elveţia, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croaţia, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo şi Muntenegru, se arată într-un comunicat al grupului francez Renault.

Duster Urban Explorer va beneficia de pack-urile Baroudeur şi Look.

Duster Edition 2016 va dispune la interior de două noi tapiţerii („Silicon noir” şi „Féderer gris” pe fond negru). Versiunile de echipare de intrare în gamă vor avea tapiţerii în nuanţa „Silicon noir”, în timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapiţeriile „Féderer gris” pe fond negru. Nuanţa „gris cosmos” va fi înlocuită de „gris platinium” (în funcţie de ţară şi de versiune) în special la nivelul panourilor de uşi, a mânerelor de susţinere şi a ornamentelor de pe faţada centrală a planşei de bord.

Renault introduce pentru Duster Edition 2016 şi sistemul multimedia de navigaţie MEDIA-NAV Evolution, în funcţie de versiune şi ţară. Sistemul multimedia oferă o conectivitate permanentă şi de calitate, notează Dacia.

Duster Edition 2016 dispune, opţional în funcţie de ţară, şi de o cameră video pentru marşarier.

De asemenea, pentru prima oară, Dacia include în ofertă o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R.

„Disponibilă pe motorizarea TCe 90 CP asociată cu sistemul Stop & Start, această cutie de viteze cu 5 trepte asigură un confort sporit în utilizare datorită transmisiei fără pedală de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibilă în lunile următoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway. (…) Această ofertă va fi propusă la un preţ accesibil, conform valorilor mărcii Dacia”, notează producătorul auto.

Easy-R asigură o utilizare comodă datorită soluţiei tehnice care elimină pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de acţionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor şi acţionarea ambreiajului în locul şoferului. Ea are două moduri de funcţionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional). În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informaţiilor referitoare la condiţiile de rulare, precum turaţia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al şoferului. În modul Manual / Impulsional, şoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză.

Sistemul multimedia şi de navigaţie MEDIA-NAV Evolution, pentru Duster Edition 2016, integrează funcţia Info-trafic TMC gratuită care permite propunerea unor itinerarii alternative (disponibilă în funcţie de ţară), oferă alerte de siguranţă (precum pentru zonele periculoase), accesul la conectivitate prin intermediul unor aplicaţii dedicate (disponibile în funcţie de ţară).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult