Acasa Sport-AutoAuto Renault va lansa o maşină de 5000 de euro

Renault va lansa o maşină de 5000 de euro

scris de C.F.V.
2 afisari

Renault ar urma să anunţe la începutul anului viitor lansarea unui model cu un preţ de cost de aproximativ 5.000 de euro, informează un articol publicat marţi pe pagina de Internet latribune.fr care citează o sursă industrială.

RenaultNoul model low-cost, dezvoltat împreună cu partenerul japonez Nissan, ar urma să fie produs la uzina de la Chennai, India, şi va fi comercilizat de la sfârşitul lui 2014. Acest model nu ar urma să ajungă şi în Europa, deoarece costurile logistice ar fi prea mari, iar în prezent nu se preconizează construirea modelului la uzinele din România sau Maroc.

De asemenea, Renault şi Nissan se gândesc la o maşină şi mai ieftină, categoria ‘ultra low-cost’, cu un preţ de cost de aproximativ 3.000 de euro destinat pieţei din India unde ar urma să concureze cu Tata Nano. Însă pentru moment, potrivit surselor citate de latribune.fr, inginerii Renault nu au reuşit să ajungă la un nivel de securitate suficient. Gama ‘Entry’ reprezintă o treime din vânzările grupului Renault, iar în 2012 acest segment ar urma să reprezinte aproximativ un milion de unităţi, dintre care 62% sub marca Renault şi 38% sub marca Dacia, rezervată pentru Europa (cu excepţia Rusiei) şi Africa de Nord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult