Acasa Sport-AutoAuto Scorpionul musca din sosele cu 160 de cai putere. Cum suna Abarth, cum se face upgrade (video)

Scorpionul musca din sosele cu 160 de cai putere. Cum suna Abarth, cum se face upgrade (video)

scris de Ziua Veche
0 afisari

Grupul Autoitalia a lansat, marti, primul showroom Abarth din Romania, in cladirea City Gate din Piata Presei libere. Masinuta sinonima cu Scorpionul –  sigla aleasa de fondatorul sau pilotul de curse Carlo Abarth – reprezinta divizia sport a concernului Fiat. Poate fi achizitionata atat in varianta modelelor de strada – Abarth 500 – cat si in a cea destinata curselor – Rally IRC sau Trofeo Arbath 500, neomolgate pentru traficul stradal.

 

{gallery}gallery/04/abarth{/gallery}

Pentru posesorii de Abarth, 500 sau Grande Punto, exista si kituri de tunning essnsse sau asseto. Ce fac acestea? De pilda, kitul essensse creste puterea motorului de pe Abarth 500 de la 135 de cai putere la 160 de cai putere, cu ajustari nu foarte mari asurpa propulsorului de 1,4 litri turbo. De asemenea, franele sunt schimbate cu unele Brembo, suspensiile sunt modificate in sensul unei coborarii a garzii la sol concomitente cu o intarire a acestora, iar jantele si gumele sunt cele folosite pe circuitul de curse. La categoria accesorii se mai pot schimba scaunele cu unele Abarth Sabel, evacuarea cu una Abarth Monza care are un sunet special, iar navigatia cu un GPS cu functii telemetrice care permite trasarea unui circuit si ajustarea aptitudinilor pilotului in functie de indicatiile matematice ale aparatului. La prezentarea de marti, mecanicii Autoitalia, in frunte cu directorul tehnic, au facut ziaristilor o scurta demonstratie de montare a unui kit essensse pe un Abarth 500 si o proba a esapamentului special Monza, dupa cum puteti vedea in filmele de mai jos.

{flv}03/schimbare_{/flv}

{flv}03/sunat_{/flv}

Fiat Abarth 500 cu motorul de 1,4 litri, 135 CP costa in Romania de la 19.363 euro, TVA inclus. Printre optionale se numara tapiterie piele (1.035 euro), jante din aliaj 17 inch (173 euro) sau climatizare automata (333 euro). Consumul mediu mixt anuntat de constructor este 6,5 litri/100 km, viteza maxima este 200 km/h, iar accelerarea de la 0, la 100 km/h se face in 7,9 secunde. Tinata de vanzari a importatorului este de 100 de masini Abarth in primul an de comercializare. Cristi Milea, seful retelei de dealeri Autoitalia, a declarat ca Abarth este o marca de nisa care nu poate sa astepte volume mari de vanzari, iar printre clienti se vor numara „cunoscatorii, oameni pasionati de industria auto care mai au una, doua sau chiar trei masini”.

 

0 comentariu

Victor Radulescu 02-08-2010 - 21:22

… si o sedere cat mai indelungata 🙂

urbos 02-08-2010 - 23:14

Il scapa Base, ii da drumu in schimbul serviciului pe care ni-l fac jidanii instruindu-se la noi si omorand cate un capitan roman de aviatie.

katun 03-08-2010 - 07:13

structurile statului sunt in disolutie accentuata… ne bucuram sa aflam ca mai functioneaza cateva… cel mai probabil este meritul personal ar catorva oameni care nu vor sa renunte la lupta cu infractiunea… probabil ca vor fi sanctionati cu prima ocazie, ca sa nu se mai repete!

Hiperboreeanul 03-08-2010 - 19:03

Cine pariaza cu mine pe o sticla de vin ca va fi eliberat? Pariez ca va pleca ca si Omar Hayssam, ai ales ca asta este si evreu. Pentru bunele relatii cu satul terorist evreiesc din Palestina, libertate pentru „bietul” Shimon Naor!

Hiperboreeanul 03-08-2010 - 19:06

Avem locuri in cimitire pentru evrei, nu avem crematorii si cand avem nu avem combustibil, asa ca sa plece dracului toti in Palestina si sa-si ia si elicopterele si ce mai au pe aici. Nu-i vrem de fapt nici in cimitire aici ca imput toata Roamnia. De aia in multe otase put subsolurile blocurilor ca au intrat imputiciunea si in panza freatica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult