Acasa Sport-AutoAuto Se modifică proba practică a examenului de obţinere a permisului auto

Se modifică proba practică a examenului de obţinere a permisului auto

scris de C.F.V.
12 afisari

Candidaţii la examenul de obţinere a permisului auto vor fi înregistraţi atât video, cât şi audio la susţinerea probei practice a examenului, începând de luni, măsură luată pentru „asigurarea şi verificarea legalităţii” examenului, iar mai întâi va fi implementată în Capitală şi în judeţul Ilfov.

Înregistrarea va fi făcută cu sisteme tehnice de monitorizare care vor fi instalate pe maşinile folosite la susţinerea acestei probe. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea „EXAMEN” şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a maşinii, iar datele sunt stocate astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

Sistemul de înregistrare audio-video va fi operaţional la serviciile publice comunitare din Bucureşti şi judeţul Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la toate serviciile judeţene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult