Acasa Sport-AutoAuto Seful Toyota isi cere scuze pentru pedala de acceleratie

Seful Toyota isi cere scuze pentru pedala de acceleratie

scris de Ziua Veche
4 afisari

  

Daca aveti o masina Toyota cumparata dupa 2008, ar trebui sa va ganditi daca nu e ceva in neregula cu pedala de acceleratie. Pentru ca este. A recunoscut chiar Ajio Toyoda, presedintele Toyota. El si-a cerut scuze vineri, in cadrul summitului economic mondial de la Davos, pentru problemele la pedala de acceleratie pe care le-au avut peste cinci milioane de autovechicule comercializate in SUA, UE si Japonia.

  

 

“Ne pare extrem de rau ca ne-am pus clientii intr-o situatie extrem de jenanta”, a delcarat Ajio Toyoda, citat de CNN. Problema a fost recunoscuta oficial saptamana trecuta, cand au inceput rechemarile, insa potrivit ziarului american Wall Street Journal, Toyota a montat gresit pedalierul mai multor modele incepand din decembrie 2008. Numai in SUA au fost rechemate pentru corectarea erorii aproximativ 2,3 milioane de masini. In Europa este vorba si despre opt modele care nu au fost comercializate peste  Ocean, iar numarul unitatilor rechemate atinge cifra de 1,8 milioane. O alta problema aparuta la minionele Aygo si Yaris se refera la aerul cald degajat prin fantele de incalzire orientate catre pedalier. Din cauza acestei pozitionari se produce prea mult condens, ceea ce facea ca pedala de acceleratie sa fie supusa unor forte de frecare foarte mari, iar in unele cazuri se bloca. Ca urmare, Toyota a prelungit bratul levierului pedalei de acceleratie si a schimbat si materialele din care sunt fabricate acestea, la mijlocul lunii august 2009.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult