Acasa Sport-AutoAuto Surprizele Salonului auto de la Geneva

Surprizele Salonului auto de la Geneva

scris de C.F.V.
18 afisari

Salonul auto de la Geneva şi-a deschis marţi porţile pentru presă într-un context de criză, analiştii prognozând un recul al vânzărilor de automobile în Europa.

Tonul a fost dat luni de Federaţia Constructorilor de Automobile din Germania (VDA). ‘Din cauza crizei datoriilor publice din anumite state ale UE, piaţa de automobile din Europa de Est ar putea să scadă cu până la 5% până la 12,1 milioane unităţi‘, a prognozat directorul VDA, Matthias Wissmann. La nivel mondial în schimb, creşterea vânzărilor de automobile ar urma să continue şi în 2012, VDA prognozând un avans de 4% graţie dinamismului pieţei americane dar şi a celei chineze şi a celei japoneze.

Cel mai mare constructor auto european, grupul german Volkswagen s-a declarat prudent cu privire la perspectivele de creştere. Directorul general Martin Winterkorn speră că în 2012 Volkswagen va reuşi să atingă rezultatele record înregistrate în 2011. ‘Cu siguranţă că Europa trebuie evaluată într-o manieră critică, nu atât piaţa din Germania care va continua să crească, ci mai degrabă ţările din sudul Europei‘, a declarat Martin Winterkorn la deschiderea salonului auto de la Geneva.

La salonul auto de la Geneva Audi va prezenta noul său A3, Mercedes-Benz va dezvălui o nouă versiune a modelului A-Class, iar Volvo va prezenta modelul V40. Peugeot, care recent a anunţat o alianţă cu liderul mondial General Motors, va dezvălui noul 208, un model mai scurt şi mai uşor decât predecesorul, Peugeot 207. De asemenea, constructorul auto italian Fiat va dezvălui noul 500L, automobil ce va fi produs la uzina Fiat de la Kragujevac, Serbia, şi ar urma să fie introdus pe piaţa din Europa la finele lui 2012. Opel va introduce noul SUV compact denumit Mokka, intrând pe un segment ocupat în Europa de Suzuki SX4 şi Fiat Sedici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult