Acasa Sport-AutoAuto SUV-urile mari vor disparea. Incepe suprematia crossovurilor

SUV-urile mari vor disparea. Incepe suprematia crossovurilor

scris de Ziua Veche
9 afisari

Era SUV-urilor mari ia sfarsit. Semnalul a fost dat, deja, in SUA, unde cei care doresc sa ramana cu o masina mare in fata casei se grabesc sa-si cumpere una pana nu vor fi scoase din productie. Cresterea pretului benzinei si ascensiunea crossovurilor au facut ca producatorii auto sa-si reorienteze politica. CNNMoney, preluat de yahoo.com, face, in avanpremiera salonului auto de la Paris, o analiza a pietei de pe segmentul SUV din persepctiva masinilor americane, sensibil mai agabaritice decat cele europene.


“Cu exceptia lui Jeep Grand Cherokee, nu va mai fi conceput nici un nou SUV de dimensiuni mari. Azi, vehiculul ideal trebuie sa arate ca si cum ar fi capabil sa urce pe Everest, dar sa si poate circula eficient si lejer prin oras”, a declarat Jeremy Anwyl, presedintele Edmunds.com. Aparute pe piata acum 15 ani, crossoveruile au ajuns ca in 2006 sa depaseasca la vanzari SUV-urile traditionale. Producatorii auto si-au reorientat deja politica de marketing si au inceput sa partajeze segmentul crossovurilor in trei: mic, mediu si mare. Se lucreaza, in general, la spatiu, la surpainaltarea plafoanelor (ca in cazul lui Subaru Outback) sau la o coborare a acestora (cum intentioneaza Nissan cu Murano). De asemenea, un gabarit mai mic al masinii conduce la motoare mai putin puternice si mai economice, cu pastrarea raportului cp/kg. Tendinta, care se va face simtita din plin la Salonul auto de la Paris, este confirmata si in Romania de ascensiuna Duster.

0 comentariu

vantu de seara 04-08-2010 - 17:22

Pai ala e CSM? cu dna Bejinariu?

gigikull 04-08-2010 - 20:04

hai ca mai sunt ziaristi prin romania!

jos javrele!

vlad 05-08-2010 - 17:19

Cati tigani analfbeti conduc masini ??? sau cu certificat de handicap ??

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS