Acasa Sport-AutoAuto Taxa auto poate depăşi valoarea maşinii

Taxa auto poate depăşi valoarea maşinii

scris de C.F.V.
7 afisari

Noua taxa auto – redusă cu până la 25% faţă de cea actuală, scuteşte de la plată doar maşinile electrice şi pe cele Euro 6. În rest se plăteşte pentru toate celelalte autoturisme, inclusiv pentru maşinile noi, aflate în leasing sau pentru cele cumpărate înainte de ianuarie 2007. În acest caz, taxa va fi plătită la prima vânzare a maşinii de către cel care o cumpără.

Pentru o maşină de 1.400 centimetri cubi, cu o vechime între 3 şi 20 de ani, taxa va fi cuprinsă între 100 de euro şi peste 3.000 de euro, în funcţie de clasa de poluare în care se încadrează. Cel mai puţin se va plăti pentru o maşină Euro 5 iar cel mai mult pentru cele non euro. La acestea din urmă taxa a scăzut cu maximum 15%. În unele cazuri însă taxa devine mai mare decât valoarea maşinii, a calculat TVR. Pentru autoturismele cumpărate înainte de 1 ianuarie 2007 se va aplica taxa de poluare o singură dată la prima vânzare, după aplicarea noii legi. Şi pentru maşinile noi va fi aplicată taxa de poluare.

După apariţia legii, cei care au plătit o taxa de poluare mai mare decât ceea este acum reglementat, îşi pot recupera diferenţa de bani, de la administraţiile finaciare, dacă mai au chitanţele de plată a taxei. Legea va intra în vigoare doar după ce primeşte aprobarea Parlamentului.

3 comentarii

geek-a-contra 02-09-2011 - 11:09

„pentru o maşină de 1,4 centimetri cubi”. bre, va credeam oameni seriosi.. 🙂

BULA 02-09-2011 - 11:25

Tu nu vezi ca scrie negru pe alb 1400 centimetri cubi ? Nu ai altceva mai bun de facut si cauti galceava ?

crys 04-09-2011 - 23:41

Am cumparat recent un BMW din Germani si nu pot sa-o inscriu ca taxa auto e pre mare din 1991 dar nu se compara nici pe de parte cu loganul si arata impecabil astept o noua propunere cum se vehiculeaza prin popor , ca daca iei o masina second-hand nu se mai plateste taxa auto de prima inmatriculare dar nu ai voie sa o vinzi timp de 3 ani , daca in intervalul asta de 3 ani ai vinduto cel care cumpara masina plateste taxa de prima inmatriculare asta e sa descurajeze bisnita cu masini si dupa aceasta perioada de 3 ani poti sa-o vinzi fara nici-o problema ,acest nou proiect care este deja in dezbatere ar fi ok pentru toata lumea .MUMAI ASA SE POATE SA IMPACATI SI CAPRA SI VARZA O ZICALA DIN POPOR. GINDITIVA STIMATI GUVERNANTI CUM VOTATI TAXA AUTO CA SE APROPIE ALEGERILE SI AVEM NOI GRIJA CUM VA VOTAM CA SOARTA VOASTRA E IN VOTUL NOSTRU DACA TINETI CU ADEVARAT LA OAMENI.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult