Acasa Sport-AutoAuto Tesla construiește o fabrică de baterii, în România

Tesla construiește o fabrică de baterii, în România

scris de Misu Andrei
105 afisari

O fabrică de echipamente pentru stocarea energiei se va construi în orașul Brăila. Compania Tesla Energy Storage va investi peste 90 de milioane de euro.

Tesla Energy Storage face parte din grupul cehesc TESLA, producător de echipamente energetice, și va construi fabrica în Zona Liberă din orașul Brăila. Investiţia se va ridica 92 milioane de euro. Facilitățile oferite și poziționarea i-au convins pe investitori să aleagă Brăila pentru această uzină de echipamente pentru stocarea energiei (fabrica de baterii).

Marți, 6 septembrie, la Brăila, a avut loc conferința de presă de lansare a proiectului.

Investitorii au ales să construiască fabrica de echipamente pentru stocarea energiei, în Brăila deoarece zona are potențial. Le-am oferit facilități fiscale specifice regimului de zona liberă. Poziția strategică lângă Șoseaua de Centură, portul la Dunăre de unde produsele pot fi trimise în întreaga lume și deschiderea autorităților locale au contribuit la realizarea acestei investiții. În plus, Tesla are și alte planuri, legate de parcuri eoliene și solare”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Construcția fabricii va începe anul viitor. Investiția va produce aproximativ 200 de locuri de muncă.

Grupul TESLA a fost înființat în anii ’50 ca un producător de echipamente electrice integrat vertical. Tesla Energy Storage, compania care va desfășura investiția în Brăila, face parte din grupul ceh TESLA, producător de echipamente energetice (baterii pentru stocarea energiei și sisteme pentru proiecte de energie verde).

Potrivit Ziarului Financiar, Brăila este unul dintre cele mai vânate ju­deţe din România de noul val de investitori în ener­gie verde. Sistemele de stocare care vor fi pro­duse de Tesla Energy Storage fiind desti­nate inclusiv parcurilor eoliene şi solare.

Orașul Brăila a devenit atractiv pentru investitori și datorită podului suspendat peste Dunăre. Investiția va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. De asemenea, va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS