Acasa Sport-AutoAuto Tesla renunță la un model mai ieftin. Elon Musk: o autonomie sub 400 de kilometri este „inacceptabilă”!

Tesla renunță la un model mai ieftin. Elon Musk: o autonomie sub 400 de kilometri este „inacceptabilă”!

scris de Misu Andrei
65 afisari

Tesla renunță la planurile de a construi o variantă mai ieftină a lui Model Y pentru că mașina ar avea o autonomie prea mică, a anunțat Elon Musk, CEO-ul constructorului electric, pe Twitter. La începutul anului, Tesla a început să producă Model Y, un crossover cu două motoare electrice și tracțiune integrală, oferit de la prețul de 49.000 de dolari.

Compania plănuia să lanseze o variantă mai ieftină a acestui model, cu preț de pornire sub 40.0000 de dolari. Crossover-ul cu preț mai redus urma să aibă un singur motor electric, tracțiune spate și o baterie cu capacitate mai mică, informează CNN.

În weekend, Elon Musk a răspuns unei întrebări referitoare la acest model pe Twitter, spunând că nu se va mai produce, întrucât autonomia lui ar fi fost „inacceptabil de mică”, sub 400 de kilometri cu o singură încărcare completă. Cu toate acestea, la o astfel de autonomie, modelul ar fi intrat între primele 10 mașini electrice de pe piață.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult