Acasa Sport-AutoAuto Toyota, anunț revoluționar: autonomie de 1.200 de kilometri și încărcare în 10 minute

Toyota, anunț revoluționar: autonomie de 1.200 de kilometri și încărcare în 10 minute

scris de Misu Andrei
87 Afisari

Firma japoneză crede că ar putea face o baterie pentru mașinile electrice cu o autonomie de 1.200 de kilometri care se încarcă în 10 minute.

Toyota recheamă la service 6,58 milioane vehicule

 (foto: netcarshow.com)

Toyota anunță că a făcut o descoperire tehnologică ce îi va permite să reducă la jumătate greutatea, dimensiunea și costul bateriilor, ceea ce ar putea anunța un avans major pentru vehiculele electrice, scrie The Guardian.

Cel de-al doilea mare producător auto din lume avea deja un plan de lansare a mașinilor cu baterii solide avansate, care oferă beneficii în comparație cu bateriile pe bază de lichid, până în 2025.

Marți, compania japoneză a declarat că a simplificat producția materialului folosit pentru fabricarea lor, salutând descoperirea ca un salt semnificativ înainte, care ar putea reduce consistent timpul de încărcare și ar putea crește autonomia de conducere.

Atât pentru bateriile noastre lichide, cât și pentru cele solide, ne propunem să schimbăm drastic situația în care bateriile actuale sunt prea mari, grele și scumpe„, a declarat Keiji Kaita, președintele centrului de cercetare și dezvoltare al firmei auto japoneze pentru neutralitatea carbonului. „În ceea ce privește potențialul, vom urmări să înjumătățim toți acești factori„.

David Bailey, profesor de economie de afaceri la Universitatea din Birmingham, a declarat că, dacă pretențiile Toyota ar fi fondate, ar putea fi un moment de referință pentru viitorul mașinilor electrice.

Adesea există progrese în stadiul de prototip, dar apoi extinderea este dificilă”, a spus el. „Dacă este o descoperire autentică, jocurile ar putea fi schimbate foarte mult – Sfântul Graal al vehiculelor cu baterii„.

Kaita susține că Toyota a dezvoltat modalități de a face bateriile mai durabile și crede că acum ar putea face o baterie în stare solidă cu o autonomie de 1.200 km care s-ar putea încărca în 10 minute sau mai puțin.

Compania se așteaptă să poată produce baterii în stare solidă pentru utilizarea în vehiculele electrice încă din 2027, potrivit Financial Times, care a raportat pentru prima dată despre descoperirea revendicată de Toyota.

Toyota crede că ar putea simplifica procesul de producție, ceea ce ar putea face bateriile în stare solidă mai ușor de produs decât cele litiu-ion.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS