Acasa Sport-AutoAuto Toyota Auris Hybrid a ajuns în România

Toyota Auris Hybrid a ajuns în România

scris de Ziua Veche
26 Afisari

Toyota România, unicul importator şi distribuitor al gamei Toyota pe plan local, a prezentat, marţi seară, în premieră naţională, noua Toyota Auris HSD, capabilă să consume numai 3,8 litri/100 km şi să emită 89 de grame de CO2/km, ce va fi comercializată la un preţ de 19.516 euro (fără taxe).

 Auris HSD este primul şi unicul model hibrid integral din clasa C, care aduce ca noutate tehnologia Hybrid Synergy Drive /HSD/, atu ce se va regăsi, potrivit oficialilor companiei, în toată gama Toyota până în anul 2020.

Puterea maximă a sistemului hibrid este de 136 CP, performanţă comparabilă cu cea a oricărui hatchback cu propulsor convenţional pe benzină sau Diesel, cu cilindri de 2.0 litri.

Automobilul celor de la Toyota oferă şoferului patru moduri de conducere, incluzând EV, ECO şi POWER, precum şi o dotare standard generoasă.

Lansarea modelului Auris HSD completează gama revizuită a modelului Auris 2010, care oferă îmbunătăţiri de ultimă oră ale stilului şi ale calităţii habitaclului.

De asemenea, Auris este primul model care permite să se opteze între variantele de echipare cu propulsoare pe benzină, Diesel sau integral hibride, fiind proiectat exclusiv pentru piaţa europeană şi construit în Anglia, la Toyota Motor Manufacturing UK.

Capabil să funcţioneze atât în modul integral electric, cât şi în modul combinat (benzină şi electric), sistemul HSD, alcătuit dintr-un motor pe benzină de 1,8 litri VVT-i şi un motor electric, poate genera o putere maximă de 136 CP, care asigură o accelerare de la 0 la 100 km/h în 11,4 secunde şi o viteză maximă de 180 km/h.

Auris HSD nu emite niciun gram de CO2, NOX şi particule de praf PM, dacă este condus în modul EV (integral electric), putându-se deplasa pe distanţe de până la 2 km, cu viteze de până la 50 km/h, în funcţie de nivelul de încărcare a bateriei şi de condiţiile de drum.

Dotarea standard este una generoasă şi include numeroase elemente de siguranţă activă şi pasivă (inclusiv sistem de asistenţă la pornirea în rampa HAC), sistem Smart Entry&Push Start, senzori de lumină şi ploaie, camera de luat vederi pentru mersul înapoi cu vizualizare într-un display integrat în oglinda retrovizoare electrocromatică şi multe altele.

Potrivit reprezentanţilor Toyota România, la nivel global constructorul auto japonez şi-a propus lansarea unui număr de aproximativ 10 noi modele-hibrid până în prima parte a intervalului 2010 – 2020.

De altfel, compania are ca obiectiv, până în anul 2020, disponibilitatea echipării tuturor modelelor sale cu derivate propulsate de HSD, sistem ce a fost proiectat vizionar, fiind extrem de uşor de adaptat în viitor pentru folosirea atât pe vehicule propulsate cu pile de hidrogen, cât şi pe vehicule integral electrice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS