Acasa Sport-AutoAuto Toyota risca o amenda de 16 milioane de dolari

Toyota risca o amenda de 16 milioane de dolari

scris de Ziua Veche
1 afisari

Toyota ar putea fi amendata cu 16 milioane de dolari, cea mai mare sanctiune aplicata vreunui constructor auto de pe piata americana. Guvernul SUA intentioneaza sa aplice aceasta amenda ca urmare a faptului ca producatorul japonez a ascuns cu buna stiinta problemele pe care le avea cu pedala de acceleratie, transmite France Presse citata de Hotnews.
Potrivit ministrului american al transporturilor, aceasta decizie a fost luata pentru ca Toyota nu a informat Agentia de securitate rutiera americana despre „defectiunile periculoase ale pedalei de acceleratie care ramane blocata in pozitie joasa, desi cunostea aceste riscuri”. Pana acum Toyota a rechemat peste nou milioane de masini la care se banuieste ca ar exista probleme la pedala de acceleratie. Sase milioane dintre acestea au fost vandute in SUA. Marti, ministerul transporturilor din Coreea de sud a anunatat ca  Toyota va rechema in aceasta tara 13.000 de masini comercializare cu defect la pedala de acceleratie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult