Acasa Sport-AutoAuto Vezi cât costă cea mai scumpă maşină din istorie

Vezi cât costă cea mai scumpă maşină din istorie

scris de A.B.
5 afisari

Un Ferrari 250 GTO produs în 1962 pentru pilotul de curse Stirling Moss a devenit cea mai scumpă maşină din istorie. Ferrari-ul 250 GTO a fost vândut luna trecută pentru 35 de milioane de dolari, în urma unei tranzacţii private, devenind astfel cea mai scumpă maşină din lume.

ferrari

foto: motori.tuttogratis.it

Autoturismul, de culoare verde deschis, este una dintre cele 39 de modele GTO produse de Ferrari în perioada 1962-1964. Potrivit Bloomberg, cel care a vândut maşina este un om de afaceri olandez care trăieşte în Marea Britanie, Eric Heerema. Cumpărătorul este un cunoscut colecţionar de maşini clasice care locuieşte în Statele Unite, Craig McCaw. Niciunul dintre ei nu a dorit să dea detalii despre tranzacţie. Maşina fusese cumpărată de Heerema acum zece ani, pentru un preţ de doar 8,5 milioane de dolari, de la un colecţionar din Japonia. Piaţa tranzacţiilor cu astfel de maşini este foarte activă în aceste moment. Potrivit Bloomberg, în ultimele săptămâni au fost vândute opt maşini de colecţie Ferrari, valoarea totală a tranzacţiilor fiind de 135 de milioane de dolari.

1 comentariu

vodka 05-06-2012 - 16:29

asta nu-i niimic, eu am o pisica de $200M………………………………
am luat-o la schimb contra 2 pitigoi de $100M fiecare, basca colivia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult