Acasa rss 1asig Europa League, tur III preliminar: Petrolul Ploiești – Viktoria Plzen, scor 1-1 (video)

Europa League, tur III preliminar: Petrolul Ploiești – Viktoria Plzen, scor 1-1 (video)

scris de Z.V.
4 afisari

UPDATE: Petrolul Ploiești și formația cehă Viktoria Plzen au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi seara, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în prima manșă a turului trei preliminar al competiției de fotbal Europa League.

Petrolul a fost aproape de o victorie importantă, după golul lui Adrian Mutu (75), dar o neatenție în apărare a făcut ca oaspeții să egaleze în prelungiri, după un contraatac (90+1), prin Daniel Kolar.

A fost un meci destul de alert, cu atacuri la ambele porți și ocazie create de cele două echipe, prima fiind a oaspeților, în minutul 13, când vârful Bakos a reluat alături, cu capul, în urma centrării lui Petrzela.

Petrolul a avut la scurt timp o șansă mare de a deschide scorul, dar Albin a fost blocat de portar (15). Nepomuceno a tras un șut bun, dar mingea s-a dus un pic peste poartă puțin (17).

Vicecampioana Cehiei a avut apoi momente mai bune de joc, dar Pecanha a fost de fiecare dată la post. Portarul brazilian a respins în corner lovitura liberă executată de ”veteranul” Horvath (25), a reținut în doi timpi șutul lui Pilar (28) și a apărat șutul aceluiași Horvath (39). Vanek (34) a trimis peste peste poartă cu capul, după un corner, iar Gerson l-a blocat in extremis pe mijlocașul ceh (40), după o gafă a lui Geraldo.

Finalul primei reprize a aparținut petroliștilor, dar portarul Kozacik a respins șutul lui Tamuz (45), iar Nepomuceno a fost blocat în ultimul moment (45).

În partea secundă, Petrolul a controlat jocul, a avut câteva acțiuni cu potențial, însă de fiecare dată a lipsit ultima pasă ori luciditatea la finalizare.

Hoban a avut o ocazie bună în minutul 67, dar șutul său s-a dus în blocajul lui Prochazka. Pecanha s-a remarcat, la poarta cealaltă, în minutul 71, când a respins lovitura liberă executată de Bakos de la 23 de metri.

Petrolul a reușit să deschidă scorul în minutul 75, prin Adrian Mutu, care, după mai multe faze nereușite, a avut o sclipire de geniu și l-a învins pe Kozacik cu un șut cu piciorul stâng de la 20 de metri, la colțul lung.

Pilar a fost foarte aproape de egalare (81), dar șutul său din careu s-a dus puțin pe lângă poartă. Viktoria a irosit o ocazie mare în minutul 90, când Bekos a trimis cu capul, iar balonul a trecut prin fața porții. În cele din urmă, oaspeții au restabilit egalitatea, prin Kolar, care a reluat cu capul, de lângă Gerson, la centrarea lui Horvath (90+1).

Viktoria Plzen devine favorită la calificarea în play-off după această remiză, partida retur fiind programată pe 7 august, la Plzen.

Petrolul Ploiești — Viktoria Plzen 1-1 (0-0)

Au marcat: Adrian Mutu (75), respectiv Daniel Kolar (90+1).

Petrolul Ploieși și Viktoria Plzen se ȋntȃlnesc ȋn turul III preliminar al Europa League, joi, 31 iulie, ȋntr-o partidǎ care va ȋncepe la ora 21:00.

Europa League, tur III preliminar: Petrolul Ploiești vs Viktoria Plzen

Se anunțǎ o dublǎ manșǎ grea pentru Petrolul ȋn fata unei echipe care anul trecut a venit din Liga Campionilor ȋn Europa League, ajungȃnd pȃnǎ ȋn optimi. Petrolul Ploiesti a dispus ȋn turul precedent de albanezii de la Flamurtari dupǎ o dublǎ victorie. Acasǎ s-a impus cu 2–0, dupa care a cȃștigat cu 3–1 manșa retur. Dupa victoria din Albania pentru ”lupii galbeni” a urmat deplasarea dificilǎ de la Brasov, acolo unde ȋnsa a reușit o victorie muncita.

Viktoria Plzen este vice-campioana Cehiei, pierzȃnd lupta cu Sparta Praga. Pentru Plzen startul sezonului nu pare a fi unul foarte bun, sȃmbǎtǎ nereușind sǎ obținǎ decat un punct ȋn duelul de la Pribram, partidǎ ȋn care a condus ȋnsǎ de douǎ ori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult