Acasa Sport-AutoSport “Onoare Armatei Române”, acordată fotbaliştilor de la Steaua 1986

“Onoare Armatei Române”, acordată fotbaliştilor de la Steaua 1986

scris de A.B.
655 Afisari

Fotbaliştii de la Steaua Bucureşti care au cucerit Cupa Campionilor Europeni în urmă cu 25 de ani la Sevilla au primit, vineri, emblema „Onoare Armatei Române”, cea mai înaltă distincţie a MApN, de la ministrul Gabriel Oprea. Evenimentul a avut loc la Palatul Cercului Militar Naţional din Capitală.

steaua-1986-sevilla-onoare-armatei-romane-Helmuth-Duckadam-Anghel-Iordanescu-Victor-Piturcă-Gabriel-OpreaDe asemenea, jucătorii generaţiei 1986 au fost avansaţi în grad în cadrul Armatei Române, antrenorul Emerich Ienei fiind promovat la rangul de general-maior, iar Anghel Iordănescu la cel de general-locotenent.

„Este o zi extrordinară şi ţin să-i mulţumesc ministrului Oprea că a realizat această festivitate pentru echipa care a reuşit o performanţă în premieră în 1986, devenind prima echipă din estul Europei care cucerea Cupa Campionilor. A fost greu, dar abia spre finală ne-am dat seama că putem obţine un succes istoric. Atunci am dovedit că românii au talent. O echipă nu poate fi de aur, decât dacă reuşeşte să obţină trofeul suprem, iar pentru asta le mulţumesc băieţilor. De asemenea, mulţumesc Armatei că a avut grijă de noi, sper ca şi clubul să îşi aducă aminte cândva de echipa asta, pentru că până acum nu a prea făcut-o”, a spus Emerich Ienei.

„În general îmi displac momentele de genul ăsta, dar acum parcă mă simt ca pe vremea când eram jucător. Mi-aş fi dorit să fi fost prezenţi toţi colegii. Am înteles că nu au fost invitaţi maseurii şi unul dintre cei mai importanţi oameni, Valentin Ceauşescu. Jucătorii Stelei nici nu ştiu despre ce e vorba astăzi, câţi ani aveau ei atunci? Aş vrea ca la TV să nu fie dată doar finala, ci toate meciurile din acea campanie. Steaua traversează un moment mai slab acum. E foarte greu ca în ziua de azi să se mai repete această performanţă asta e mentalitatea, poate aşa se văd lucrurile la Steaua acum, de aia nu s-a implicat nimeni în organizarea unei ceremonii. Lucruri în comun dintre Steaua de atunci şi cea de acum? Poate doar stadionul”, a declarat Victor Piţurcă.

„Ne va fi greu să îi uităm vreodată acea echipă. N-o să uităm niciodată acea performanţă. Sper ca o altă echipă din România să reuşească ce am reuşit noi”, a spus Anghel Iordănescu.

„Ca să faci o echipă precum cea a noastra de atunci, din 1986, trebuie să bagi sute de milioane. Dintre cei de acum, Tătăruşanu îmi poate călca pe urme, e cel mai val din România acum. În câţiva ani poate ajunge la o echipă de top dacă se pregăteşte bine”, a zis eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam.

13 comentarii

neacsum 06-05-2011 - 23:39

Dupa ce Onoarea Armatei Romane a fost data lui Boc, poate sa o dea oricui, mai jos de atat nu poate ajunge. Macar oamenii aia au facut ceva pentru Romania, chiar daca nu pentru armata . Probabil a fost dorinta Generalului Pupa -Crucea- Iordanescu, ii lipsea din vitrina cu trofee. In curand va trebui sa se numeasca Dezonoarea Armatei Romane si atunci se va vedea ca a fost acordata cui merita.

digital 06-05-2011 - 23:47

o sa mai pupam multe icoane pana cand ne vom alege cu un trofeu ca ala!!!

neacsum 07-05-2011 - 00:04

Sunt curios sa stiu doar daca Iordanescu pupa Icoanele si pe vremea Sevilla si daca da, cum facea , sa nu il vada securistul de serviciu ? Sau el era ?
Sau si-a descoperit vocatia de pupator brusc , dupa 89 , ca sa poata spune si el cu gura pana la urechi”asa sa ne ajute Dumnezeu !”

digital 07-05-2011 - 00:12

le pupa,da-l incolo,da mai discret,ca era pupator de pe vremea aia!!

victor 07-05-2011 - 00:17

atunci eram o tara plina de amatori cu putini profesionisti in toate domeniile …,acum sintem toti profesionisti cu studii proaste sau cumparate ,cu vedete fabricate dupa gustul mogulului ,in toate domeniile ;politic ,media ,sport ,cultura …buni profesionisti in coruptie, minciuna ,hotie …iar notiunea de PROFESIONIST a cazut in derizoriu o data cu implementarea”democratiei originale a emanatului…ne am grabit sa zburam inainte de a invata sa mergem ,multumim STEAUA pentru atunci ,rusine diletantilor de acum ,privilegiati ai sistemului bolsevic

stelea 07-05-2011 - 22:59

Nici ca exista o mai umilitoare nerecunostinta pentru eroii de la Sevilla ’86, decat a…laturarea lor pe aceeasi lista a bocilor Dezonoarei Armatei Romane deschisa la M.Ap.N. de actualul ministru Gabriel Oprea!

StefanI 09-05-2011 - 17:26

Eu zic ca baietii merita medalia asta. Au adus Romaniei 2 trofee la care si acum mai visam.

claudiu 09-05-2011 - 20:20

Jucatorii Stelei 86 merita recunostinta noastra, a tuturor romanilor nu numai a fanilor din Ghencea. Chiar daca „aroganta” vine de la ministrul Oprea si nu de la patronul Gigi care a mostenit si blazonul si palmaresul Stelei si nu a dat nimic la afacerea asta, nu cred ca generatia 86 trebuie sa se simta altfel decat magnifica.
Pentru ca, vorba lui nea Iemi: Mai baieti, daca tot am ajuns in finala, eu cred ca ar fi bine sa o si castigam! Si au castigat-o!

TOM Cc 08-05-2011 - 08:44

De acord cu Victor .

Un fost suporter 08-05-2011 - 14:45

Batjocorirea Armatei Romaniei. Un individ despre care se spune mereu ca este lipsit de onoare, un parvenit, a ajuns sa ofere medalia “ONOAREA ARMATEI ROMANIEI”. Deosebita stima si respect pentru “Eroii de la Sevilla”, dar nu acelasi lucru si pentru “politicianul” Iordanescu. Nu cred ca era cazul sa intre in politica alaturi de cei care au distrus si distrug Romania. Atunci cand ai facut sa se cante Imnul National pe marile stadioane ale lumii (ma refer la echipa nationala in care a jucat si pe care a antrenat-o), e o injosire sa stai langa un individ ca Oprea.

Milosevici 09-05-2011 - 16:05

Steaua Bucuresti ramane pentru romani un simbol al fotbalului romanesc. Toata stima si admiratia pentru acesti fosti fotbalisti care au reprezentat Romania la cel mai inalt nivel fotbalistic inainte de 1990. Nu pot decat sa apreciez gestul ministrului apararii si a ministerului apararii pentru aceasta festivitate omagiala de 25 de ani de la castigarea celui mai ravnit trofeu fotbalistic al acelui moment. Bravo lor, echipei de aur a STELEI.

ion 09-05-2011 - 21:08

Hai Steaua!!! Bravo Oprea! Steaua avea nevoie de aceasta distinctie!!!

urbos 09-05-2011 - 22:02

Rusule hai sictir.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult