Acasa Sport-AutoSport “Nici nu ştiu ce îi aşteaptă”. Ungurii se tem de România. Ce spune Ponta

“Nici nu ştiu ce îi aşteaptă”. Ungurii se tem de România. Ce spune Ponta

scris de M.A.
24 afisari

Nici nu ştiu ce îi aşteaptă la Bucureşti. Ungurii se tem de România. Ce spune Ponta despre toleranţă şi manifestări xenofobe.

“Nici nu ştiu ce îi aşteaptă". Ungurii se tem de România. Ce spune Ponta

“Nici nu ştiu ce îi aşteaptă". Ungurii se tem de România. Ce spune Ponta (foto: faptanuvorba.net)

Echipele naţionale din România şi Ungaria se vor întâlni, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Fanii au luat cu asalt casele de bilete, cel mai probabil acest meci urmând să se dispute cu casa închisă.

Sandor Egervari, selecţionerul Ungariei, se teme de atmosfera pe care fanii români o vor crea atât înainte de partidă cât şi în timpul meciului, aportul acestora putând fi decisiv în economia jocului, scrie ProSport.ro. „Ne aflăm în faţa a două partide deosebit de importante. Noi nu trebuie să uităm că orice s-ar întâmpla la Bucureşti, peste patru zile ne aşteaptă confruntarea cu Estonia. Asteptăm cu nerăbdare meciurile, fiindcă suntem curioşi de capacităţile jucătorilor. Suntem într-un progres vizibil. Nu mă tem pentru jucătorii mei în meciul cu România, deşi atmosfera stadionului din Bucureşti este una deosebită. Doar portarul Kiraly a mai jucat împotriva României, la Bucuresti, într-un meci oficial. Obişnuim să spunem că este un meci de şase puncte, dar acesta este mai mult decât atât, cunoscând istoria celor două ţări. Jucătorii trebuie să poarte această povară. Trebuie să jucăm la victorie la Bucureşti. Cei care nu au mai jucat la Bucureşti nici nu ştiu ce îi aşteaptă. Fanii români sunt capabili să creeze o atmosferă infernală nu doar în stadion, ci şi la hotel, în preziua meciului, doar cu scopul de a deranja liniştea echipei. Trebuie să ne aşteptăm la aşa ceva. Indiferent de circumstanţe, noi trebuie să ne concentrăm doar asupra jocului”, a spus Sandor Egervari pentru Nemzeti Sport.

Premierul Victor Ponta a adresat un apel suporterilor echipei naţionale de fotbal, cerând să fie toleranţi şi să nu aibă manifestări xenofobe cu prilejul partidei ce va fi disputate vineri, împotriva selecţionatei Ungariei, subliniind că astfel vor da o lecţie celor care se comportă în acest mod faţă de România.

„Dacă pot să fac un apel către toţi cei care vor merge la meci şi cei care se uită la meci, să arătăm că suntem o ţară europeană şi o ţară tolerantă, şi o ţară modernă şi deschisă la minte, cred că România va avea foarte mult de câştigat. Încercăm şi sperăm ca manifestări xenofobe, manifestări şovine să nu aibă loc în România şi tocmai să dăm o lecţie altora care se comportă aşa faţă de România„, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern, transmite Mediafax. El a arătat că meciul RomâniaUngaria stârneşte foarte multe pasiuni, dar autorităţile au luat toate măsurile ca partida să se desfăşoare în condiţii normale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult