Acasa Sport-AutoSport „Serviciile” vor monitoriza Finala UEFA Europa League

„Serviciile” vor monitoriza Finala UEFA Europa League

scris de A.B.
1 afisari

Există o lista de persoane care ar putea pune probleme la Finala Ligii Europa, dar de acest lucru „se ocupa serviciile”, a spus Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, precizând ca instalatia de monitorizare video de la Arena Nationala poate sa recunoasca „trasaturile celor mai ciudati”.

stadionul national arena

„Serviciile” vor monitoriza Finala UEFA Europa League

Întrebat daca exista o lista de persoane care ar putea pune probleme la Finala Ligii Europa, Oprescu a confirmat, precizând ca „se ocupa serviciile”. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta i-au solicitat lui Oprescu, duminică, la comandamentul privind organizarea Finalei UEFA Europa League, sa desemneze o persoana de contact din cadrul Primariei, pentru eventualele situatii de urgenta si sa permita amplasarea unor echipamente ale pompierilor la sectia de politie din centrul vechi al Capitalei.

Sorin Oprescu a mai fost anuntat la comandament ca în zona Arenei Nationale a început informarea cetatenilor sa nu mai parcheze masinile pe strazile care permit accesul spre stadion, ca s-au refacut covoarele asfaltice si marcajele si ca va fi facuta o semnalizare temporara.De asemenea, reprezentantii municipalitatii i-au spus primarului Sorin Oprescu ca în zonele de distractie amenajate pentru suporterii spanioli vor fi câteva zeci de elevi de la Liceul Cervantes, care vor fi îmbracati distinctiv, cu tricouri pe care scrie „Pregunta me!” – Întreaba-mă!” si vor putea oferi informatii în limba spaniola. Reprezentantii Primariei Capitalei au mai spus ca de duminica începe amplasarea echipamentelor tehnice în cele doua zone de distractie pentru suporteri, din Piata Constitutiei si Piata George Enescu.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, are loc în 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Nationala, fiind transmisa în direct de Pro TV. Organizarea la Bucuresti a Ligii Europa va genera între 30 si 40 de mii de turisti si va aduce încasari de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind în domeniile turismului si alimentatiei publice, potrivit presedintelui Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Ministerul Administratiei si Internelor estimeaza ca, pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucuresti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli. Autoritatile Capitalei vor organiza pentru supoterii două zone, una în Piata George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, si cealalta în Piata Constitutiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.

În Piata Constitutiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.

1 comentariu

Ina 07-05-2012 - 16:44

Sunt bucuresteanca nascuta si crescuta in Bucuresti, dar pot sa spun ca niciodata n-am fost asa de mandra de Bucuresti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult